Ανέβηκαν στα ουράνια οι πωλήσεις προφυλακτικών και sex toys

Το lockdown που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχει αποδειχτεί χρυσωρυχείο για μια αγορά: αυτή των προφυλακτικών και των sex toys.

H Ritex, ο μεγαλύτερος παραγωγός προφυλακτικών στη Γερμανία, είδε τις πωλήσεις του να διπλασιάζονται τον Μάρτιο, γράφουν οι Financial Τimes. Η εταιρεία δήλωσε ότι πούλησε τον συγκεκριμένο μήνα 12,7 εκατομμύρια κομμάτια. Ανάλογη εικόνα στη Βρετανία, όπου η αλυσίδα Ann Summers καταγράφει αύξηση πωλήσεων 27% στα sex toys της.

Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα υγείας και σεξουαλικότητας Axel-Jürg Potempa προβλέπει ότι στη Γερμανία θα υπάρξει «baby boom» κατά τα Χριστούγεννα.

Η κρίση δημιουργεί νέους δεσμούς, ενώ ο φόβος για την Covid-19 «αυξάνει την επιθυμία και τη λίμπιντο», υποστήριξε ο Berliner Kurier, διευθύνων σύμβουλος της Ritex. Ο ίδιος πιστεύει ότι η κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις εν μέρει οφείλεται σε αγορές πανικού από το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά προσθέτει ότι υπάρχουν και «αισθηματικοί λόγοι», που σχετίζονται με την απομόνωση των ζευγαριών.

Η γερμανική Dildo King είδε αύξηση 87% στις πωλήσεις sex toys αφότου ανακοινώθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Οι παραγωγοί δεν ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτή την έκρηξη, προσθέτει. Από την πλευρά της, η Eis.de που πουλά διαδικτυακά σεξουαλικά βοηθήματα είχε στις 23 Μαρτίου την καλύτερη ημέρα της ιστορίας της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις.

Στη Βαυαρία καταγράφεται αύξηση 300% στα βοηθήματα για άνδρες και γυναίκες και 3.000% αύξηση της ζήτησης για κοστούμια όπως στολές νοσοκόμας. Οι πωλήσεις των μεγάλων συσκευασιών προφυλακτικών (100 κομμάτια) πενταπλασιάστηκαν.

Ο κλάδος, όμως, έχει και προβλήματα. Η Karex, που κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως, έχει κλείσει τρία εργοστάσια στη Μαλαισία εξαιτίας των μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε εξαίρεση από την κυβέρνηση με την αιτιολογία ότι παράγει «απαραίτητα αγαθά», αλλά δουλεύει στο 50% της παραγωγικής της ικανότητας.

Πηγή: Euro2day

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα για τις σχέσεις και το σεξ.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *