Η ΔΕΛΤΑ εξαγοράζει το 70% του σύγχρονου τυροκομείου Κουρέλλας στα Γρεβενά

Η ΔΕΛΤΑ εξαγοράζει το 70% του σύγχρονου τυροκομείου Κουρέλλας στα ΓρεβενάΤην υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη ΔΕΛΤΑ του 70% των μετοχών της Κουρέλλας Α.Ε., ανακοινώνει η Vivartia.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 30% της εταιρίας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

Η εταιρία Κουρέλλας Α.Ε. είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Πρόκειται για μια ανερχόμενη και δυναμική εταιρία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ. 

Σημειώνεται επίσης ότι η Κουρέλλας Α.Ε. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή των Γρεβενών. 

Τέλος, η Κουρέλλας Α.Ε. έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας. 

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την Vivartia, είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή.

 Στοιχεία της Κουρέλλας

  • Τυροκομείο 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων
  • Εργοστάσιο Ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων
  • Βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων
  • Τζίρος 2021  12.500 εκ. €   
  • EBITDA          1.500 εκ. €

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *