Οι επιβλητικοί Πύργοι της Αστράκας είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ενδεχομένως φαντάζεσαι

Οι επιβλητικοί Πύργοι της Αστράκας είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ενδεχομένως φαντάζεσαι


Η φύση έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε πολλά σημεία της Ελλάδας, ιδιαίτερα τοπία, άξια θαυμασμού. Οι πολλές αντιθέσεις ανάμεσα σε βουνά, θάλασσες και η ιδιαίτερη μορφολογία της χώρας μας έχει ως αποτέλεσμα η φύση να αποδεικνύεται καλύτερος καλλιτέχνης απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Μοναδικά σκηνικά που μπορούν να παίξουν με το μυαλό και τη φαντασία. Μάλιστα, διάφορα αξιοθέατα της φύσης παίρνουν το όνομά τους από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Όπως για παράδειγμα οι Πύργοι της Αστράκας, οι οποίοι – όπως αναφέρει το exploringgreece.tv – είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Οι Πύργοι της Αστράκας που στην πραγματικότητα… δεν είναι πύργοι!

Τους Πύργους της Αστράκας θα τους θαυμάσεις πηγαίνοντας προς το περίφημο Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια. Εξίσου όμορφη είναι η θέα και από την Αρίστη, ένα από τα πιο φημισμένα Ζαγοροχώρια στην Ήπειρο. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο σχηματισμό που κάνει σε ένα σημείο η οροσειρά της Τύμφης στο σημείου που βρίσκεται η κορυφή της Αστράκας. Από εκεί πήραν και το όνομά τους και ονομάζεται Πύργοι της Αστράκας. Και ποιος ταξιδιώτης δε θα περάσει με το αυτοκίνητο και δε θα θαυμάσει αυτό το μεγαλείο της φύσης στο νομό Ιωαννίνων. Και ποιος δε θα βγάλει δεκάδες φωτογραφίες για να έχει να θυμάται ότι βρέθηκε σε ένα από τα πιο επιβλητικά μέρη της Ελλάδας. Εκεί που το βουνό νομίζεις ότι θα ακουμπήσει στον ουρανό.

Στην πραγματικότητα αυτοί οι θεόρατοι βράχοι ρίχνουν την επιβλητική σκιά τους στο Μικρό Πάπιγκο και σε αφήνουν άφωνο με την ομορφιά τους. Όσον αφορά την ίδια την Αστράκα, λέγεται πως το όνομά της σημαίνει «σκεπή» και της δόθηκε ακριβώς επειδή ορθώνεται σαν σκεπή, πάνω από το χωριό.

Για την κορυφή της Αστράκας υπάρχουν δύο ορειβατικές διαδρομές. Η μία ξεκινά λίγο πιο χαμηλά από το καταφύγιο και ανηφορίζει κάθετα την απότομη πλαγιά. Από την άλλη η δεύτερη ξεκινά από το καταφύγιο και είναι πιο ομαλή. Αν σου αρέσει η ορειβασία, όποια κι αν διαλέξεις θα μείνεις με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα θυμάσαι για μια ζωή αυτές τις διαδρομές…

Μην χάσεις

Αν βρεθείς στην περιοχή, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο Φαράγγι του Βίκου που έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *