Συμβουλές για το σεξ από τους παλιούς

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα σε ελληνικά γκρουπ, θα έχουν δει πολλά τα μάτια σου. Από μπανάνες που μπορούν να προκαλέσουν AIDS στο έμβρυο, μέχρι σύλληψη με πρωκτικό σεξ. Ναι, κυκλοφορούν πολλοί μύθοι στο αχανές διαδίκτυο, αλλά ξέρεις τι είναι χειρότερο; Όταν επιστήμονες και άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνταν αυθεντίες, ξεκινούσαν τέτοιους μύθους. Για να είμαστε δίκαιοι, μέχρι να εξελιχθεί η Ιατρική και να φτάσουν οι επιστήμονες στην αλήθεια, ορισμένοι από αυτούς ήταν μπροστά για την εποχή τους.

Να βάλεις τα μεταξωτά –εσώρουχα- και να φυσάει
Μέχρι τον 18ο αιώνα κυριαρχούσε η άποψη του Κλαύδιου Γαληνού: Για να ανέβει η λίμπιντο πρέπει να φας –όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος- κάτι «ζεστό, υγρό και να φυσάει». Κι αν απορείς τι εννοούσε λέγοντας «φυσάει», ευθύς αμέσως θα σου λύσουμε την απορία: να σου προκαλεί αέρια. Ειδικότερα, τα πικάντικα φαγητά όπως οι πιπεριές θεωρούνταν εξαιρετικά αφροδισιακά. Εύλογα θα σκεφτείς «Μα, γιατί;». Επειδή οι άνθρωποι τότε πίστευαν ότι ο αέρας μεταφέρεται με κάποιον τρόπο στο πέος και συνεπώς προκαλεί στύση. Θα μπορούσε να αποτελεί εξήγηση στο γιατί αποκαλούμε καυτό και πικάντικο ό,τι είναι σέξι.

Η αντισύλληψη σε τρία απλά βήματα
Ο έλληνας φυσικός Σωρανός ο Εφέσιος, εισήγαγε την άποψη ότι οι γυναίκες εάν μετά τη σεξουαλική επαφή κάνουν καθίσματα, φτερνιστούν και πλύνουν τον κόλπο τους, αυτό θεωρείτο επείγουσα αντισύλληψη.  Αν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι γεννήσεις το φθινόπωρο (δεδομένου ότι η σύλληψη έγινε άνοιξη) λόγω αλλεργιών και κατ΄ επέκταση φτερνισμάτων, θα είχαν μειωθεί κατά πολύ. Κι όμως, είναι και λίγο αυξημένες. Σκουάτ, φτέρνισμα, εσωτερικές πλύσεις, μία απλή Τετάρτη στην αρχαία Έφεσο.

Οι τρελές και υστερικές έχουν τις τύχες τις καλές
Έχει γίνει και ταινία, κάποιοι ίσως το γνωρίζετε. Η υστερία πιστευόταν ότι είναι κατ’ εξοχήν γυναικεία ψυχιατρική ασθένεια, εξ ου και το όνομα της, το οποίο συνδέεται με τη μήτρα ή αλλιώς υστέρα. Σήμερα αυτή η άποψη έχει καταρριφθεί. Τότε όμως έψαχναν αποτελεσματικές θεραπείες, καταλήγοντας στην λιγότερο χρονοβόρα και επίπονη μέθοδο: τον οργασμό. Ο γυναικείος οργασμός εκείνα τα χρόνια πίστευαν πως ήταν ένας υστερικός παροξυσμός και ότι τελικά αφού επιτευχθεί, βοηθούσε τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της υστερίας. Σαν αποτέλεσμα, εφευρέθηκε ο δονητής ώστε να απαλλάξει τους τότε γυναικολόγους από την επίπονη, και κουραστική για το χέρι τους, αποστολή. 
ΥΓ: Ο όρος «υστερία» έχει αντικατασταθεί από τον όρο «διαταραχή μετατροπής», πιο αναλυτικά εδώ.

Ο αυνανισμός πάει σύννεφο
Ο ελβετός φυσικός Σάμιουελ Τισό, περί το 1758, θεωρούσε ότι όσο περισσότερο σπέρμα χάνει ένας άντρας από τον αυνανισμό, τόσο καταστρέφει την όραση του. Αυτός ο μύθος έγινε τόσο δημοφιλής που ακόμη και στα πάτρια εδάφη μας είχε απήχηση. “Θα τυφλωθείς” λένε και έλεγαν. Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα για τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει ο αυνανισμός, ιδού.

Κι ένας σύγχρονος μύθος 
Ένας πρόσφατος αστικός μύθος που κυκλοφορεί στο Μιζούρι των ΗΠΑ από έναν πολιτικό, μέλος του συντηρητικού κόμματος, ονόματει Τόντ Άκιν, λέει ότι οι γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα –πραγματικού, το είπε- βιασμού, δεν μπορούν να μείνουν έγκυες, διότι έτσι λειτουργεί ο γυναικείος οργανισμός. Φερέγγυο πρόσωπο ακούγεται ο Τοντ.

Με πληροφορίες από: Betches

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα για τις σχέσεις και το σεξ.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *