Αυτή είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας

Αυτή είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας

Η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας υπόσχεται στον ταξιδιώτη καταπράσινο περιβάλλον, ένα γραφικό ιστορικό κέντρο και την… είσοδο σε ένα από τα ομορφότερα δάση της Ευρώπης.

Το Φράιμπουργκ ιμ Μπράισγκαου όπως είναι το πλήρες όνομά του βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και αποτελεί την ανεπίσημη πρωτεύουσα του Μέλανα Δρυμού.

Βρίσκεται σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη με αμπελώνες και είναι μια από τις πιο οικολογικές πόλεις της Ευρώπης, έχοντας υιοθετήσει πολλά μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας. Οι μεσαιωνικοί πεζόδρομοι με τα χαρακτηριστικά ξυλότοιχα σπιτάκια στο ιστορικό κέντρο και οι υπαίθριες αγορές με τα τοπικά προϊόντα αποτελούν σίγουρο σταθμό για τον επισκέπτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ύψους 116 μέτρων γοτθικό πύργο της καθεδρικής εκκλησίας του Φράιμπουργκ και το Ιστορικό Πολυκατάστημα από το 1532 με τη σκουροκόκκινη πρόσοψη και τον έγχρωμο γωνιακό πυργίσκο.

Ακόμη, το «Σπίτι στην Όμορφη Γωνία» που χρονολογείται από το 1761 και πλέον λειτουργεί ως Μουσείο Ιστορίας καθώς και την Παλιά Σκοπιά που σήμερα φιλοξενεί τον Οίκο Κρασιών της Βάδης.

Ο επισκέπτης θα περπατήσει στην πλατεία Augustinerplatz, τη δεύτερη κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου που περιβάλλεται από το αλλοτινό μοναστήρι των Αυγουστίνων και θα επισκεφθεί την υπαίθρια αγορά με τοπικά προϊόντα γύρω από τον Καθεδρικό ναό της πόλης.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση όποιος ακουμπήσει τα νερά από τα μικρά ρυάκια της πόλης θα παντρευτεί κάποιον ντόπιο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Φράιμπουργκ / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά για τη Φρανκφούρτη από την Αθήνα και 2 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Φρανκφούρτη φτάνει κανείς με τρένο στο Φράιμπουργκ σε 2 ώρες περίπου.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *