Με καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές το άγνωστο στους πολλούς νησί βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαρδηνίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα.

Η Καπρέρα με έκταση 15,7 τ.χλμ είναι ακατοίκητη, απέχει ελάχιστα από το μικρό νησί Μανταλένα και συνδέεται με αυτό με γέφυρα.

Το νησί αποτέλεσε δώρο του βασιλιά Βίκτορα Εμμανουήλ στον Ιταλό ήρωα Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και εκεί βρίσκεται και ο τάφος με την προτομή του. Έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο λόγω της ποικιλίας των σπάνιων ειδών που φιλοξενεί.

Η Καπρέρα είναι γνωστή για το ροζ γρανίτη που προσδίδει ομορφιά στις ακτές της. Η ήρεμη, γαλήνια ατμόσφαιρα και η φυσική ομορφιά προσελκύει αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Cala Coticco, ένα από τα μικρότερα σπήλαια του νησιού που είναι εύκολα προσβάσιμο από τη θάλασσα και τις παραλίες Cala Portese και Cala Andreani.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Άγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα

Καπρέρα/ Σαρδηνία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση για Μπαστιά διαρκεί 4 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Στουτγάρδης. Από εκεί φτάνει κανείς στην Καπρέρα με φέρι σε 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Άγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα ΜανταλέναΆγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα ΜανταλέναΆγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα ΜανταλέναΆγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα ΜανταλέναΆγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα ΜανταλέναΆγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα

Άγρια ομορφιά στο αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *