Χαλκιδική ψηφίζουν οι Ιταλοί για διακοπές

Χαλκιδική ψηφίζουν οι Ιταλοί για διακοπές

Οικογένειες, νεαρά ζευγάρια αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από την Ιταλία προσελκύει η Χαλκιδική όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωσή του Τουριστικού Οργανισμού της περιοχής (ΤΟΧ). Οι τουρίστες αναζητούν την επαφή με την τοπική κουλτούρα και τη φύση, τον εναλλακτικό τουρισμό ή απλά, την ξεκούραση, τη θάλασσα και καλό φαγητό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΟΧ, η εποχή του all inclusive για τους Ιταλούς έχει παρέλθει. Πλέον ψάχνουν από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης, όπως διεθνείς εκθέσεις, ιστοσελίδα του προορισμού και στη συνέχεια καταφεύγουν στα social media (facebook & instagram) των ταξιδιωτικών περιοδικών και των τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ πλέον όλο και περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους κράτηση και όχι μέσω γραφείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο ΤΟΧ συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα τους γάμους που συνδιοργάνωσαν η BIT με το σύλλογο Wedding Planner της Ιταλίας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το διάσημο οργανωτή γάμων Mauro Adami, ο οποίος αναμένεται να γράψει για τη Χαλκιδική στο blog του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με Ιταλούς δημοσιογράφους, όπως η Raffaella Martinotti από τον δημοσιογραφικό όμιλο TGCOM24 και η Ιlaria Santi από το πόρταλ Siviaggia”, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα στην Ιταλία, ενώ ήδη συμφωνήθηκε να δημοσιευτούν διάφορα άρθρα για τη Χαλκιδική.

Παράλληλα, έγιναν οι καθιερωμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους από το τηλεοπτικό δίκτυο της RAI, το ταξιδιωτικό περιοδικό MarcoPolo, καθώς και με εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ελβετία.

Έπειτα από συνάντηση με τον Mauro Fumagalli, εκπρόσωπο μεγάλης ποδηλατικής ομοσπονδίας, οριστικοποιήθηκε το θεματικό press trip της ερχόμενης άνοιξης, στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικευμένοι δημοσιογράφοι, Tour Operator και ποδηλάτες.

Το press trip αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του ΤΟΧ ν’ αναπτύξει και να προβάλει τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τη δημιουργία νέων περιπατητικών και ποδηλατών διαδρομών, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού και οι 3 πρώτες διαδρομές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές της τουριστικής σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *