Διαμονή σε ένα ιστορικό παλάτι του 14ου στην Ιταλία

Διαμονή σε ένα ιστορικό παλάτι του 14ου στην Ιταλία

Στην περιοχή Lazio, στη δυτική ακτή της Ιταλίας, περίπου 40 χλμ. από τη Ρώμη, βρίσκεται το Castello di Santa Severa, ένα εντυπωσιακό παλάτι που «δροσίζεται» από τα νερά του Τυρρηνικού πελάγους.

Αυτό που είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο για το κάστρο είναι ότι πλέον οι επισκέπτες του –πάντα αποτελούσε δημοφιλή τουριστικό προορισμό– μπορούν και να διανυκτερεύσουν σε αυτό, καθώς στο εσωτερικό του έχει δημιουργηθεί ένα μοντέρνο hostel.

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο κάστρο γίνεται το 1608, ενώ η δημιουργία του τοποθετείται στον 14ο αιώνα. Κατά καιρούς αποτέλεσε ιδιοκτησία ευγενών, μελών της καθολικής εκκλησίας ενώ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταλήφθηκε από τις γερμανικές, στρατιωτικές δυνάμεις.

Rosella Presciuttini of Castello di Santa Severa4 1

Το Castello di Santa Severa ανακαινίστηκε πρόσφατα και άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο κοινό, το οποίο μάλιστα μπορεί και να φιλοξενηθεί στους χώρους του.

Ο ξενώνας που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κάστρου απευθύνεται τόσο σε νέους ταξιδιώτες, όσο και σε όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους, ενώ διαθέτει ποικίλα δωμάτια, ιδιωτικά και κοινόχρηστα, για να επιλέξει ο καθένας αυτό που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του. Οι τιμές ξεκινάνε από 35 ευρώ/ βραδιά.

Επιπλέον, όσοι επισκεφτούν το Castello di Santa Severa θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό, να παρατηρήσουν από κοντά το μικρό εκκλησάκι μέσα στο φρούριο με τοιχογραφίες από την εποχή του Πάπα Ουρβανού VIII, καθώς και να πάρουν μέρος σε κάποια από τα ειδικά events που διοργανώνει κατά καιρούς.

Rosella Presciuttini of Castello di Santa Severa5 1

Rosella Presciuttini of Castello di Santa Severa3 1

Rosella Presciuttini of Castello di Santa Severa1 1

Rosella Presciuttini of Castello di Santa Severa6 1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *