Εκεί που το Μεξικό συναντά την Άγρια Δύση

Εκεί που το Μεξικό συναντά την Άγρια Δύση

Βόλτες δίπλα στο ποτάμι, μουσική φλαμένκο και ιστορικά κτίρια της Τεξανής επανάστασης συνθέτουν ένα ετερόκλητο σκηνικό στο Σαν Αντόνιο.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Τέξας και βρίσκεται στα νότια των Η.Π.Α.  Η υδάτινη συνοικία Ρίβερ Γουέστ είναι γεμάτη μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ και το βράδυ φωτίζεται μοναδικά.

Το 1691 μια ισπανική ιεραποστολή πέρασε από εκεί και καθώς ήταν 13 Ιουνίου, η μέρα που γιορτάζεται ο καθολικός Άγιος Αντώνιος της Πάντοβα, χάρισε το όνομά του στην πόλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό πάρκο Μίσιονς με μνημεία και κτίρια του 18ου αιώνα και το φρούριο του Άλαμο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Τεξανή επανάσταση, μεταξύ των αποίκων και του Μεξικό.

Στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο των Ιεραποστολών μπορεί να δει κανείς από κοντά τέσσερα διατηρητέα ισπανικά κτίρια που ανήκουν στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το ανοιξιάτικο φεστιβάλ και το ποτάμι γεμίζει πολύχρωμα διακοσμητικά άρματα που επιπλέουν. Στο θέατρο Ματζέστικ ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει εντυπωσιακά σόου και θα απολαύσει καυτερό τσίλι, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑ

Σαν Αντόνιο / Τέξας

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: δολάριο των ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,19 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 18 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και Ντάλας και 19 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Σικάγο.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑ

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΕΞΑΣ ΗΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.