Έτσι είναι ένα μποέμ χωριό στην ουγγρική εξοχή

Έτσι είναι ένα μποέμ χωριό στην ουγγρική εξοχή

Χτισμένο με την παραδοσιακή ουγγρική αρχιτεκτονική το γραφικό χωριό εντυπωσιάζει με τα πολύχρωμα μπαρόκ σπίτια και τα πλακόστρωτα σοκάκια.

Το χωριό Σέντεντρε βρίσκεται στα βόρεια της Βουδαπέστης στην κομητεία της Πέστης και απλώνεται από τη δυτική πλευρά του Δούναβη μέχρι τα Όρη Πίλις.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για να ανακαλύψει κανείς την ουγγρική επαρχία και είναι γνωστή για τα μουσεία και τις γκαλερί της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ελληνορθόδοξη εκκλησία Blagovestenska που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα όταν δημιουργήθηκε εκεί ελληνική συνοικία.

Το χωριό αποτελούσε αγαπημένο τόπο των καλλιτεχνών και των μποέμ τύπων χαρίζοντας του μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική κληρονομιά.

Στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού συναντά κανείς ιστορικά κτίρια σε μπαρόκ στυλ ενώ τα σπίτια που ανήκαν σε πλούσιους εμπόρους φιλοξενούν σήμερα μουσεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια και καταστήματα.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία Φο Τερ, µε έναν μεγάλο σταυρό που χρονολογείται από το 1763 όταν το Σέντεντρε γλίτωσε από μια επιδημία πανώλης.

Ο επισκέπτης αξίζει να δοκιμάσει την ουγγρική σπεσιαλιτέ Lángos και να ξεναγηθεί στο μουσείο κρασιού και το υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο που απεικονίζει την αγροτική ζωή της Ουγγαρίας τον 17ο και 18ο αιώνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Σέντεντρε Ουγγαρία

Σέντεντρε / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (0,003 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη. Από εκεί φτάνετε στο Σέντεντρε με τρένο σε περίπου 45 λεπτά.

Σέντεντρε ΟυγγαρίαΣέντεντρε ΟυγγαρίαΣέντεντρε ΟυγγαρίαΣέντεντρε ΟυγγαρίαΣέντεντρε ΟυγγαρίαΣέντεντρε Ουγγαρίαidufsuh

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *