Γαλήνη και ομορφιά που συναρπάζει σε λίμνες της Ελλάδας

Γαλήνη και ομορφιά που συναρπάζει σε λίμνες της Ελλάδας

Χωρίς τον καλπασμό της «ξέσκεπης όρθιας θάλασσας», όπως γράφει ο Ελύτης στο «Μονόγραμμα», χωρίς τον ορμητικό ρου των ποταμών, που χαράσσουν και σμιλεύουν τη γη και δημιουργούν με τα νερά τους φυσικές πισίνες και φαράγγια και καταρράκτες. Οι λίμνες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ομορφιά, αποτύπωμα γαλήνης, συνήθως, και ψηφιδωτό υπέροχων τοπίων.

Από τον πίνακα ζωγραφικής της Κερκίνης και των Πρεσπών, μέχρι τη γοητευτική ηρεμία της λίμνης Κουρνά, στην Κρήτη. Από την πολυθρύλητη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, μέχρι τις λίμνες Μπελέτσι και Δόξα, που μοιάζουν να βγήκαν από μάθημα ζωγραφικής του Μπομπ Ρος, οι λίμνες της Ελλάδας είναι ένα ολόκληρο «κεφάλαιο» που σε καθηλώνει, καθώς ξεφυλλίζεις το βιβλίο της φύσης και της γεωγραφίας.

ΛΙΜΝΕΣΒόλβη, Θεσσαλονίκη ΛΙΜΝΕΣΒεγορίτιδα, Μακεδονία ΛΙΜΝΕΣΒιστωνίδα, Θράκη ΛΙΜΝΕΣΤσιβλού, Αχαΐα ΛΙΜΝΕΣΜπελέτσι, Αττική ΛΙΜΝΕΣΖάζαρη,Φλώρινα ΛΙΜΝΕΣΠρέσπες, Φλώρινα ΛΙΜΝΕΣΟρεστιάδα, Καστοριά ΛΙΜΝΕΣΠαμβώτιδα, Ιωάννινα ΛΙΜΝΕΣΚουρνά, Κρήτη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΚερκίνη, Σέρρες Πλαστήρα, ΚαρδίτσαΠλαστήρα, Καρδίτσα Πολυφύτου, ΚοζάνηΠολυφύτου, Κοζάνη Δόξα, ΚορινθίαΔόξα, Κορινθία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *