Γίνετε επαγγελματίας οδοντίατρος στο Εδιμβούργο

Γίνετε επαγγελματίας οδοντίατρος στο Εδιμβούργο

ginete-epaggelmatias-odontiatros-sto-edimvoyrgo-1

Γίνετε επαγγελματίας οδοντίατρος στο Εδιμβούργο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οδοντίατροι που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να στήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στο εξωτερικό. Υπάρχουν ακόμη και εκείνες οι περιπτώσεις των συναδέλφων, οι οποίοι αν και έχουν ήδη στήσεις κάποιο οδοντιατρικό γραφείο στην χώρα μας, παίρνουν την απόφαση να τα αφήσουν όλα και να ξεκινήσουν από το μηδέν σε μια άλλη ξένη χώρα.

Ο σκοπός για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι αφενός η οικονομική κρίση που δυσκολεύει συνεχώς τα πράγματα στην χώρα μας και αφετέρου η αναζήτηση της ηθικής ικανοποίησης που σου προσφέρει η άσκηση του επαγγέλματος για την κατάκτηση του οποίου έχεις κοπιάσει αρκετά αλλά και θυσίασες αρκετά.

Ποια είναι τα κριτήρια βάση τα οποία θα διαλέξεις την πόλη προορισμού

Το γεγονός ότι φεύγεις τόσο μακριά από το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, ακόμη και από τον ίδιο τον τρόπο σκέψεις σου κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα από ότι μπορεί να νομίζεις. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσεις να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και να θέσεις σωστά τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα κάνεις την επιλογή. Κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου:

  1. Θα πας μόνος ή με την οικογένειά σου;
  2. Θα κάνεις καριέρα;
  3. Θα κάνεις κάποιες σπουδές;
  4. Ποιος είναι ο τρόπος ζωής στην χώρα προορισμούς;
  5. Τι είδους μορφές διασκέδασης σου αρέσει να ακολουθείς;
  6. Τα παιδιά σου θα πάνε στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο;

Θα χρειαστείς κάποια πιστοποίηση προκειμένου να εργαστείς ως οδοντίατρος στο Εδιμβούργο;

Όπως συμβαίνει και με όλες τις ειδικότητες, έτσι και στην περίπτωση του δικού μας επαγγέλματος, για να εργαστείς ως οδοντίατρος στο Εδιμβούργο θα πρέπει να έχεις αποκτήσεις τις ακόλουθες πιστοποιήσεις.

  • Πιστοποίηση γλώσσας IELTS με κατώτατο μέσο όρο 7 και κατώτατη βαθμολογία ανά ενότητα 6.5.
  • Πιστοποιήσεις General Dental Council (GDC).
  • Εξετάσεις NHS number. Για τις εξετάσεις αυτές θα πρέπει να παρακολουθήσετε τα αντίστοιχα σεμινάρια προετοιμασίας Mandatory Training συνολικής διάρκειας 2-3 ημερών.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη ζωή στο Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο είναι μια φανταστική πόλη η οποία είναι σε θέση να παρέχει στους κατοίκους της όλα τα απαραίτητα και μη, σε υπηρεσίες και αγαθά. Πριν έρθετε όμως εδώ προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα καθαρά και μην ενθουσιάζεστε στο άκουσμα υπέρογκων, για Ελλάδα, μισθών.

Το Εδιμβούργο είναι μια ιδιαιτέρως ακριβή πόλη που σου δίνει άπειρες δυνατότητες και επιλογές στην περίπτωση που θέλεις να μείνεις μόνιμα εδώ, πολύ λίγες όμως αν ο στόχος σου είναι απλά να δουλέψεις για λίγα χρόνια μαζεύοντας χρήματα που θα σε βοηθήσουν μετά στην επιστροφή σου στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι ο Φώτης Παππάς. Σπούδασα οδοντιατρική στο ΑΠΘ και μετακόμισα στο Λονδίνο για σπουδές στην προσθετική και στην ενδοδοντία στο Queen Mary University of London. Μετά από 10 χρόνια στο Λονδίνο μετακόμισα με την οικογένεια μου στο Εδιμβούργο και έχω ιατρείο στο Leith, Edinnburgh Midlothian.

Δείτε περισσότερα για την Οδοντιατρική στο Εδιμβούργο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *