Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ισπανίας βρίσκεται μεταξύ Σεβίλλης και Γιβραλτάρ και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία συνδέεται με τον Ηρακλή. Το Κάντιθ είναι πόλη της Ανδαλουσίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Σήμα κατατεθέν αυτής της πόλης είναι το πολύ γνωστό καρναβάλι της, το οποίο θεωρείται, αν όχι το μεγαλύτερο, σίγουρα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Ισπανίας. Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και έχει επηρεαστεί από το καρναβάλι της Βενετίας.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Πύλη της Γη, που χωρίζει την Παλιά Πόλη από το υπόλοιπο τμήμα της, την μπαρόκ εκκλησία Oratorio de San Felipe Neri και τα οχυρά του Σαν Σεμπαστιάν και της Σάντα Καταλίνα, χτισμένα κατά το 8ο αιώνα π.Χ.

Στην παλιά πόλη και θα δούμε από κοντά τα όμορφα κάστρα, καθώς και τη θέα με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να περικυκλώνει την πόλη.

Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στο Αρχαίο Ρωμαϊκό εργοστάσιο αλατιού, το παρεκκλήσι του Αγίου Σπηλαίου, το Ρωμαϊκό θέατρο και τον Ναό του Αγίου Δομίνικου.

Θα απολαύσει τη θέα με τα πολύχρωμα κτίρια της πόλης, όπως τον κίτρινο καθεδρικό ναό της και θα περπατήσει στα στενά πέτρινα σοκάκια και τα καταπράσινα πάρκα με τα σιντριβάνια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Καντίζ Ισπανία

Κάντιθ/ Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για τη Μαδρίτη είναι 3 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από τη Μαδρίτη φτάνετε στο Κάντιθ με τρένο σε 4 ώρες περίπου.

Καντίζ Ισπανία

Καντίζ ΙσπανίαΚαντίζ ΙσπανίαΚαντίζ Ισπανία

Καντίζ ΙσπανίαΚαντίζ ΙσπανίαΚαντίζ Ισπανία

Καντίζ Ισπανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *