Η αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας με το νεανικό αέρα

Η αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας με το νεανικό αέρα


Η αρχαιότερη πόλη της Εσθονίας αποτελεί το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Το Τάρτου βρίσκεται νοτιανατολικά του Ταλίν, φιλοξενεί το εθνικό μουσείο της χώρας και αποτελεί την έδρα του παλαιότερου πανεπιστήμιου της Εσθονίας.

Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Εμάγιογκι, που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες λίμνες της χώρας.

Τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα και τα αρχοντικά οικήματα δίνουν ένα ξεχωριστό, ρετρό αέρα στο Τάρτου και τα εντυπωσιακά πάρκα κερδίζουν τον επισκέπτη. Το πλήθος των φοιτητών που φιλοξενεί η πόλη προσδίδει ζωντάνια και έναν κουλτουριάρικο τόνο στην πόλη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πλατεία του δημαρχείου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, καθώς και την παλιά πόλη με τα γραφικά στενά και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Στο λόφο Ντομ υπάρχει ένα πάρκο με γεφυρούλες του αγγέλου και του διαβόλου, ενώ στην παλιά πόλη φιλοξενείται η αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Τάρτου ΕσθονίαΤάρτου / Εσθονία

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα για το Ταλίν μέσω Στοκχόλμης και 6 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για το Ταλίν μέσω Μονάχου. Από το Ταλίν φτάνετε με τρένο στο Τάρτου σε 2 ώρες.

oihoihio

Τάρτου ΕσθονίαΤα αγάλματα του Όσκαρ Ουάιλντ και του Έντουαρντ Βίλντε

Τάρτου ΕσθονίαΤάρτου ΕσθονίαΤάρτου Εσθονίαtraesth2Τάρτου ΕσθονίαΤάρτου Εσθονία

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *