Η αστική πυκνότητα του Χονγκ Κονγκ στο μεγαλείο της

Η αστική πυκνότητα του Χονγκ Κονγκ στο μεγαλείο της

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ασία και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στην Κίνα, με την «ζούγκλα» από ουρανοξύστες, την γαστρονομική σκηνή και τις υπαίθριες αγορές του να αποτελούν από τα στοιχεία- σημεία αναφοράς του Χονγκ Κονγκ.

Μάλιστα, η κινέζικη πόλη αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα πυκνοκατοικημένων και πολύβουων μεγαλουπόλεων παγκοσμίως, με τους φωτογράφους να εμπνέονται από αυτό και να χαρίζουν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ στον φωταγωγημένο ουρανό της.

HongKong DietrichErichHerlan11 1

Κάτι που συνέβη και με τον Dietrich Herlan, ο οποίος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του και το φωτογραφικό project «Urban Density» μεταφέρει στο κοινό εκπληκτικές φωτογραφίες που προκαλούν δέος –και πολλές απορίες για τις συνθήκες ζωής των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ– από τον εντυπωσιακό ουρανό της κινέζικης πόλης.

Πολυκατοικίες με αμέτρητους ορόφους, μικροσκοπικά διαμερίσματα, μπαλκόνια- πραγματικά κλουβιά και σχεδόν ανύπαρκτο πράσινο αποτυπώνονται στα κλικ του Dietrich μεταφέροντας εικόνες από την συνηθισμένη, πια, καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων του Χονγκ Κονγκ.

HongKong DietrichErichHerlan7 1

Όπως ο ίδιος μας αποκαλύπτει «έχω ζήσει κάποια χρόνια στην Ασία, κάτι που με βοήθησε αρκετά ώστε να κατανοήσω καλύτερα την κουλτούρα της. Υπάρχει τόση ομορφιά σε αυτή και αμέτρητες φωτογραφικές ευκαιρίες για να αποθανατίσει κανείς με τον φωτογραφικό του φακό. Θα μπορούσα να περνάω όλη την ημέρα στο δρόμο φωτογραφίζοντας, χωρίς να βαρεθώ ούτε στιγμή».

Έχοντας επισκεφτεί  περισσότερες από 50 χώρες –σταμάτησε να τις μετράει όταν ξεπέρασαν τον συγκεκριμένο αριθμό– πηγή έμπνευσης για την ενασχόληση του Dietrich με τη φωτογραφία (την οποία δεν έχει σπουδάσει) αποτέλεσαν τα ταξίδια του, αρχικά στην Ευρώπη και εν συνεχεία στην Νοτιοανατολική Ασία, όπου και έζησε για κάποια χρόνια.

Μάλιστα, μας εξηγεί ότι «βγάζω φωτογραφίες προκειμένου να αιχμαλωτίσω τη στιγμή έτσι ακριβώς όπως την βλέπω από την δική μου σκοπιά, αλλά και να δημιουργώ εικόνες που αργότερα θα αποτελούν όμορφες αναμνήσεις από οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μου».

HongKong DietrichErichHerlan4 1

HongKong DietrichErichHerlan8 1

HongKong DietrichErichHerlan3 1

HongKong DietrichErichHerlan10 1

HongKong DietrichErichHerlan6 1

HongKong DietrichErichHerlan5 1

HongKong DietrichErichHerlan1 1

HongKong DietrichErichHerlan2 1

Περισσότερες πληροφορίες:

www.dietrichherlanphotography.com

Fb page: Dietrich Photography

Instagram: dietrich_herlan

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *