Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο αεροδρόμιο της Αθήνας

soifhd

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχεται για άλλη μια χρονιά την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Διαπολιτισμική Χορωδία της.

Με μια ξεχωριστή συναυλία στο πλαίσιο του προγράμματος Fly me to the Moon, η χορωδία θα προσφέρει ένα πολύ-πολιτισμικό διεθνές μουσικό ταξίδι στους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, το Σάββατο 26 Μαΐου.

Τα τραγούδια της συναυλίας που θα παρουσιαστούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, συγκαταλέγονται στο ρεπερτόριο της παραδοσιακής μουσικής των χωρών προέλευσης κάποιων από τα μέλη  της Διαπολιτισμικής Χορωδίας: Apuse (Papua), Mbube (South Africa), Tuman Yarom (Ukraine), Yağmur yağar taş üstüne (Turkey), Lamma bada yatathanna (Arab-Andalus), Nepi Jano, nepi vodu (Slovakia), Malaika (Tanzania).

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Σκηνής και των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ τον Ιανουάριο του 2016.

Τα μέλη της, μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι της Αθήνας, προέρχονται από διαφορετικές χώρες, όπως Ουκρανία, Καμερούν, Σλοβακία, Τανζανία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ιράν, Κένυα, Ιράκ.

Όπως και την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, η Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ συνεχίζει να πραγματοποιεί εργαστήρια σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ανοιχτές συναυλίες στην Πλατεία Κυψέλης και Ομόνοιας. Μέγας δωρητής της δράσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Επίπεδο Αναχωρήσεων Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης

Ώρα: 11:00 – 12:00

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

  • Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)
  • Αχιλλέας Τίγκας (νέυ)
  • Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν)

Μαέστρος της Διαπολιτισμικής Χορωδίας: Βασούλα Δελλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *