Η δημοφιλής λουτρόπολη της Αγγλίας

Η δημοφιλής λουτρόπολη της Αγγλίας

Αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, καταπράσινα πάρκα και γραφικά δρομάκια θα συναντήσει ο ταξιδιώτης στο Μπαθ. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία, 100 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου και είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια.

Η δημοφιλής λουτρόπολη είναι χτισμένη μερικώς πάνω σε λόφους και εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική γεωργιανού ρυθμού των κτιρίων της.

Είναι γνωστή για τα ιαματικά νερά της και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1987. Ήταν η πατρίδα της συγγραφέως Τζέιν Όστιν και περπατώντας στα γραφικά δρομάκια του, θα νιώσει σαν να βρίσκεται σε ένα από τα μυθιστορήματά της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κομψή Γέφυρα Pulteney, το Αββαείο του Μπαθ, που ξεχωρίζει για την περίτεχνη γοτθική αρχιτεκτονική του, το Royal Crescent, μια σειρά κατοικιών, που δεσπόζουν στην κορυφή ενός λόφου, σχηματίζοντας ημικύκλιο και το Circus, σε σχήμα κύκλου.

Στις φυσικές θερμές πηγές κάποτε σύχναζαν οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι και τα λουτρά της πόλης ήταν αφιερωμένα στην Κέλτικη θεότητα Sulis.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑ

Μπαθ / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού για το Μπρίστολ είναι 4 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από εκεί φτάνεις κανείς στο Μπαθ με τρένο σε περίπου 15 λεπτά.

ΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑ

ΜΠΑΘ ΑΓΓΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *