Η ΕΕ ολοκλήρωσε τις προκαταρκτικές συζητήσεις για 60 εκατ. δόσεις – Newsbeast

Η ΕΕ ολοκλήρωσε τις προκαταρκτικές συζητήσεις για 60 εκατ. δόσεις – Newsbeast


Οι διερευνητικές συνομιλίες με τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Valneva για την προμήθεια έως 60 εκατ. δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της κατά της COVID-19 ολοκληρώθηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Valneva είναι η όγδοη φαρμακευτική εταιρία με την οποία η ΕΕ ανακοίνωσε ότι είχε συνομιλίες για την αγορά εμβολίων κατά της COVID-19. Έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με έξι εταιρίες, εξασφαλίζοντας σχεδόν 2,3 δισ. δόσεις.

«Το προβλεπόμενο συμβόλαιο με τη Valneva θα δώσει τη δυνατότητα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αγοράσουν από κοινού έως και 30 εκατ. επιπλέον δόσεις», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Η Valneva δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τις μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές Φάσης III για το υποψήφιο εμβόλιό της, το οποίο βασίζεται σε έναν αδρανοποιημένο ιό και αναμένεται ότι θα πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις.

Βάσει της συμφωνίας, η ΕΕ δεσμεύεται να καταβάλει στην εταιρία μια μη επιστρεπτέα προκαταβολή, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, προκειμένου να εξασφαλίσει δόσεις, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από τις κυβερνήσεις της ΕΕ που θέλουν να προμηθευτούν το εμβόλιο εάν η κυκλοφορία του εγκριθεί στην Ευρώπη.

Η Valneva επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 60 εκατ. δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19».

Αναμένει να ανακοινώσει τα πρώτα στοιχεία ασφάλειας και ανοσογονικότητας τον Απρίλιο του 2021 και πρόσθεσε: «Εάν είναι επιτυχής η κλινική εξέλιξη, μπορεί να δοθεί μια αρχική έγκριση το δεύτερο εξάμηνο του 2021».

Η Valneva είναι η δεύτερη γαλλική εταιρία που λαμβάνει ευρωπαϊκά κεφάλαια για να αναπτύξει εμβόλιο κατά της COVID-19, μετά τη Sanofi, της οποίας το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε μαζί με τη βρετανική εταιρία GlaxoSmithKline, βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.