Η επαναστάτρια πόλη του ιρλανδικού Νότου

Η επαναστάτρια πόλη του ιρλανδικού Νότου


Γραφικά δρομάκια, υδάτινα κανάλια και πολύχρωμα σπίτια συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στη νότια Ιρλανδία. Το Κορκ χωρίζεται κατά μήκος από τον ποταμό Λι και ο επισκέπτης θα διασχίσει πολλές γέφυρες κατά την παραμονή του εκεί.

Ο ποταμός δημιουργεί δύο κανάλια που εκβάλλουν στη λίμνη Mahon και στο λιμάνι του Cork, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια παγκοσμίως. Το… επαναστατικό Κορκ έχει κερδίσει αυτόν τον χαρακτηρισμό, καθώς φημιζόταν πάντοτε για την ανεξαρτησία και την επίμονη αντίστασή του. Το όνομα της πόλης προέρχεται από το ιρλανδικό «Corcach Mór Mumhan», που σημαίνει ο «μεγάλος βάλτος του Munster».

Η πόλη σφύζει από ζωή και ο ταξιδιώτης θα το ανακαλύψει περπατώντας στα στενοσόκακα του 17ου αιώνα με τα εστιατόρια και τις pub. Στη βόρεια πλευρά του Κορκ τα πολύχρωμα σπίτια στους λόφους δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο ιρλανδικό τοπίο.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Fin Barre, το ναό της αγίας Άννας του Shandon, από τον πύργο του οποίου βλέπει κανείς όλη την πόλη και το παλιό αποστακτήριο γνωστής μάρκας ουίσκι.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν τοπικό μύθο, όποιος φιλήσει την πέτρα της ευγλωττίας στο κάστρο του Blarney αποκτά πειθώ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

korkmap

Κορκ / Ιρλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 8 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Λονδίνου.

shutterstock_650987914

shutterstock_71540092

shutterstock_345722123shutterstock_283847585shutterstock_266560700shutterstock_397824013shutterstock_768659278ΚΟΡΚ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *