Η γοητεία της Άγριας Δύσης σε μια πόλη φάντασμα

Η γοητεία της Άγριας Δύσης σε μια πόλη φάντασμα

Πίσω στο 1879 η Bodie ήταν μία από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις στην Καλιφόρνια, καθώς οι κάτοικοί της ασχολούνταν ως επί το πλείστον με την εξόρυξη του χρυσού.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της –αν την επισκεφτεί κανείς από κοντά μέχρι και σήμερα μετά από τόσα χρόνια παραμένει άκρως μυστηριακή– από τα βασικά χαρακτηριστικά της, μαζί με τον κεντρικό δρόμο της, ο οποίος έσφυζε από ζωή και από δεκάδες saloons.

Οι κάτοικοι της πόλης φημίζονταν για τον ανήσυχο χαρακτήρα τους, καθώς ήταν γνωστοί περισσότερο για τους καβγάδες και τους πυροβολισμούς που αντάλλασσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

shutterstock 1136181920 1

Μία δεκαετία, ωστόσο, αργότερα τα ορυχεία άρχισαν να φθίνουν και η πόλη σταδιακά άρχισε να εγκαταλείπεται από τους κατοίκους της, μέχρι που ερημώθηκε ολοκληρωτικά.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι τα κτίριά της έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως εθνικό, ιστορικό ορόσημο για την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς και από τις φωτογραφίεςμ, η γοητεία της Άγριας Δύσης είναι παντού εμφανής, μαγεύοντας τους επισκέπτες της πόλης έναν αιώνα και κάτι μετά.

shutterstock 519356731 1

shutterstock 389694919 1

shutterstock 1301178463 1

shutterstock 1309734652 1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *