Η «Μικρή Βιέννη» στη Ρουμανία

Η «Μικρή Βιέννη» στη Ρουμανία

Μπαρόκ κτίρια, εντυπωσιακά κάστρα και καταπράσινα σημεία για βόλτες υπόσχεται στους επισκέπτες η γραφική Τιμισοάρα.

Βρίσκεται στη δυτική Ρουμανία και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Τίμις και βασικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Η πόλη είναι γνωστή κι ως η «μικρή Βιέννη», λόγω του ότι βρισκόταν υπό την αυτοκρατορία των Αψβούργων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κέντρο της πόλης αποτελείται κυρίως από κτίρια της εποχής της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές και στο φαγητό και τον πολιτισμό.

Μια βόλτα στις πλατείες και τους δρόμους της αποκαλύπτει αρχιτεκτονικά διαμάντια επηρεασμένα από την αυστριακή αρχιτεκτονική. Η πόλη θα είναι Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Το κέντρο είναι όλο πεζοδρομημένο και αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μέγαρο Ντεσάν, το Μπαρόκ Μέγαρο, το Κάστρο Ουνιάδη και το πάρκο Roses που αποτελεί ιδανικό μέρος για ρομαντικό περίπατο, όπως και ο Βοτανικός Κήπος.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας αποτελεί «απόλαυση» στα μάτια των ταξιδιωτών που μπορούν να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Bega.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τιμισοάρα / Ρουμανία

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Λέου (0,22 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης είναι 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βουκουρεστίου και 4 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βουκουρεστίου.

ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.