Οι New York Times προτείνουν «36 ώρες στη Θεσσαλονίκη»

Οι New York Times προτείνουν «36 ώρες στη Θεσσαλονίκη»

Μπορεί να βρίσκεται συχνά στη σκιά των ειδυλλιακών νησιών του Αιγαίου και των λαμπρών αρχαιοτήτων της Αθήνας, ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η μητρόπολη του Βορρά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου και αυτή να κερδίσει φήμη και σεβασμό.

Η Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες προσφέροντας ιστορία, αξιοθέατα και αξιοσημείωτη κουζίνα την οποία εύκολα θα ερωτευτείτε.

Αν και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, τα κεντρικά τμήματα της πόλης είναι εύκολα προσβάσιμα στους τουρίστες, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για μια σύντομη τουριστική επίσκεψη. Η Θεσσαλονίκη είναι ευλογημένη με ένα φυσικό λιμάνι που έχει μετατρέψει την πόλη σε σημαντικό εμπορικό κέντρο για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της μέσω Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατοριών, η Θεσσαλονίκη ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες και πολυθρησκευτικές εμπορικές πόλεις. Μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη σε μόλις 36 ώρες θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα καλύτερα ιστορικά αξιοθέατα και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Θα έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε αρχαία αξιοθέατα όπως η Αψίδα του Γαλερίου, να εξερευνήσετε το Φωτογραφικό Μουσείο και να ανακαλύψετε τα πολυσύχναστα μπαρ και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, όπως το Omilos Bar & Restaurant.

Omilos Restaurant Bar

Αυτό γράφουν οι New York Times σε άρθρο – αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, στο ένθετο Travel, εγκωμιάζοντας τη συμπρωτεύουσα και προτείνοντας ιδέες για ένα 36ωρο στην πόλη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πόλη είναι γεμάτη με μνημεία της Unesco, απομεινάρια των τριών αυτοκρατοριών που τη διοίκησαν, των Ρωμαίων, των Βυζαντινών και των Οθωμανών. Αλλά και εμφανή ίχνη του πολύ-θρησκευτικού της παρελθόντος, με  Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους να ζουν δίπλα δίπλα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά μοντέρνα της εστιατόρια, τα παλαιοπωλεία, τα μπαρ και καφέ.

Ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος των ΝΥΤ, Seth Sherwood, που υπογράφει το κείμενο θεωρεί εντυπωσιακή τη θέση της πόλης με το προσφάτως ανακαινισμένο αεροδρόμιο, τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις και τους αυτοκινητόδρομους που κάνουν την πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη εύκολη και άμεση.

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, με τίτλο: «36 Hours in Thessaloniki» και υπότιτλο: ‘Greece’s second city is filled with remnants of its multilayered past, but sprinkled among the monuments are plenty of modern diversions’. Συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτικές οδηγίες για επίσκεψη σε πολλά, αξιόλογα σημεία στη Θεσσαλονίκη, με ιστορικό αλλά και ευρύτερα πολιτισμικό ενδιαφέρον.

ccc

dfgdg 1 1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.