Λουσμένη στο μεσογειακό φως η παραθαλάσσια πόλη της Σικελίας συνδυάζει μακραίωνη ιστορία και μαγευτικά τοπία.

Το Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια βρίσκεται στην περιοχή της Καλαβρίας και είναι χτισμένο στην θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας.

Το Ρήγιο αποτελούσε αποικία των Χαλκιδαίων και ιδρύθηκε το 720 π.Χ. Ανήκε στην επικράτεια των διαφόρων αρχαίων ελληνικών αποικιών της Σικελίας και νότιας Ιταλίας, γνωστή κι ως Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα).

Συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με ένα δυναμικό παρόν, ενώ η επιρροή των Ρωμαίων, Αράβων και Ισπανών έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην αρχιτεκτονική της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται οι παγκοσμίως διάσημοι «Πολεμιστές του Ριάτσε».

Τα δύο αρχαία ελληνικά μπρούτζινα αγάλματα δυο γυμνών, γενειοφόρων πολεμιστών, ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας το 1972, χρονολογούνται από το 5ο π. Χ. αιώνα και αποτελούν από τα κορυφαία σωζόμενα δείγματα τέχνης της κλασικής αρχαιότητας.

Μπορεί να ανακαλύψει κανείς την πρωτεύουσα της Καλαβρίας περπατώντας στην πλατεία με τα νεοκλασικά κτίρια και κάνοντας βόλτα κατά μήκος της παραλίας με τα φοινικόδεντρα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Η παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας

Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια / Σικελία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση μέσω Λαμέτζια Τέρμε και Ρώμης είναι 6 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω  και 7 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ρώμης.

Η παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης ΕλλάδαςΗ παραθαλάσσια πόλη όπου χτυπά η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *