Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας από ψηλά

Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας από ψηλά

trlifd

Παρθένα νησάκια, βουτηγμένα στη θάλασσα, που τα αγκαλιάζει σε όλες τις αποχρώσεις της, με αμμουδιές, που σε προσκαλούν να αφεθείς στη χαλαρωτική διάθεση του καλοκαιριού. Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια, στο βόρειο άκρο της Εύβοιας, εκεί που τα νερά του Ευβοϊκού γίνονται ένα με αυτά του Μαλιακού.

Η πρόσβαση στα νησάκια γίνεται είτε από τη Φθιώτιδα είτε από τη Λιχάδα, στην Εύβοια. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι η Μανολιά, όπου βρίσκεται και η πιο οργανωμένη παραλία, ενώ στη Στρογγυλή στέκει ακόμα, αγέρωχος, ο φάρος, με γύρω του τα ερείπια ιεράς μονής του 12ου αιώνα. Ανάμεσά τους, πολλά άλλα νησάκια συμπληρώνουν το γοητευτικό ψηφιδωτό του τοπίου: Στενό, Βαγιά, Λιμάνι, Βοριάς είναι μερικά από αυτά.

Το όνομά τους τα Λιχαδονήσια λέγεται πως το οφείλουν στον Λίχα, δούλο του Ηρακλή ο οποίος έδωσε στον μυθικό ήρωα τον χιτώνα της Δηιάνειρας.  Ο μύθος λέει πως ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο και τον έριξε στη θάλασσα. Από το κορμί του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.

Στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι haanity στο Youtube φαίνεται και η πιο «άγρια» πλευρά των εξωτικών νησιών, αυτή της δημιουργίας τους, που σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *