Εικόνες από πίνακα ζωγραφικής στην Ιουλίδα

Εικόνες από πίνακα ζωγραφικής στην Ιουλίδα


Χτισμένη στη θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης, απλώνει τη γοητεία της αμφιθεατρικά στην ενδοχώρα της Κέας, στους λόφους Κάστρου και Μύλων. Η πρωτεύουσα της Τζιάς απέχει από τη Κορησσία, το λιμάνι του νησιού, 5,5 χιλιόμετρα, και ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη ομορφιά της.

Ο οικισμός αναπτύχθηκε πάνω στους δρόμους που έφταναν από το εσωτερικό του νησιού. Πυκνοχτισμένη, με λιθόστρωτους δρόμους και μικρές πλατείες, η Ιουλίδα επεκτάθηκε από την περιοχή του μεσαιωνικού κάστρου, όπου αρχικά περιοριζόταν, και πλέον αποτελείται από τέσσερις οικισμούς: το Κάστρο, το Κατωχώρι, τη Μεσάδα και το Πανωχώρι.

Η αρχαία Ιουλίδα ήταν η μόνη, στα αρχαϊκά χρόνια, από τις πόλεις της Κέας που χτίστηκε στην ενδοχώρα. Από την αρχαία πόλη σώζονται σήμερα τα ερείπια των οχηρών της αρχαίας ακρόπολης και τμήμα του τείχους. Το 1210, ο Ενετός Ντομένικο Μικέλι έχτισε κάστρο χρησιμοποιώντας τα αρχαία οχυρωματικά τείχη, το οποίο και σώζεται μέχρι σήμερα.

Σε πολύ μικρή απόσταση από την Αττική, η Τζια είναι εύκολος και γρήγορα προσβάσιμος προορισμός ακόμα και για μονοήμερες εξορμήσεις. Μπορεί ως νησί να ξεχωρίζει για τις παραλίες και τις θάλασσές της, μπορεί όμως να αποτελέσει εξαιρετικό προορισμό κι όταν ο καιρός δεν επιτρέπει μπάνιο.

ΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑΙΟΥΛΙΔΑ ΤΖΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *