Κάστρα και θρύλοι στο Ινβερνές

Κάστρα και θρύλοι στο Ινβερνές

Η πρωτεύουσα των Highlands της Σκωτίας θεωρείται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ευρώπη με εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Το Ινβερνές είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θρύλο του Λοχ Νες και του «τέρατος» Νέσι και αποτελεί αγαπημένο ταξιδιωτικό προορισμό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας και το όνομα του στην σκωτική γαελική γλώσσα σημαίνει η πόλη πάνω στον ποταμό Νες.

Ο Νες είναι ο ποταμός που διασχίζει την πόλη και διασχίζοντας το δρόμο κατά μήκος του, ο επισκέπτης θα δει από κοντά τον Καθεδρικό Ναό του Ινβερνές. Χτίστηκε το διάστημα 1866-1869 και αποτελεί άριστο παράδειγμα βικτωριανής αρχιτεκτονικής.

Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά David I τα μεσαιωνικά χρόνια, όμως τα περισσότερα από τα ιστορικά κτίρια που διατηρούνται χρονολογούνται από το 18ο και το 19ο αιώνα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο του Ινβερνές που αποτελεί ορόσημο της πόλης και ένα από τα πιο ιστορικά σημεία και χτίστηκε το 19ο αιώνα.

Το Inverness Museum & Art Gallery φιλοξενεί διαθέτει εκθέσεις αρχαιολογίας, τέχνης, ιστορίας, φύσης και περιβάλλοντος και το φωτογραφικό αρχείο των σκωτσέζικων Highlands.

Τα νησιά Ness συνδέονται με το Ινβερνές με περίτεχνες βικτωριανές γέφυρες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το μύθο γύρω από το «τέρας του Λοχ Νες».

Το οχυρό George ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1748 και πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα στρατιωτικά οχυρά του 18ου αιώνα στην Ευρώπη ενώ στεγάζει το μουσείο των Highlands.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

skwtiampa

Ινβερνές / Σκωτία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Στερλίνα (1,17 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Ινβερνές μέσω Άμστερνταμ είναι 6 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και 8 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Άμστερνταμ.

ΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑ

ΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑ

ΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑ

ΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑΙΝΒΕΡΝΕΣ ΣΚΩΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *