Λεύκανση δοντιών: Συμβουλές για να έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο

Λεύκανση δοντιών: Συμβουλές για να έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο

LEYKANSH-DONTION-SYMVOYLES-EXETE-LAMPERO-XAMPGELO

Λεύκανση δοντιών: Συμβουλές για να έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο

Το χαμόγελο ενός ανθρώπου είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για να σχηματίσεις μια εντύπωση, για το λόγο αυτό όσο κι αν φροντίζεις να περιποιηθείς την εξωτερική σου εμφάνιση δεν θα καταφέρεις τίποτα αν δεν έχεις φροντίσουν να φροντίσεις και για την υγιεινή του στόματος και των δοντιών σου.

Ένα χαμόγελο όπου φαίνονται τα λευκά δόντια αποτελεί γόητρο τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Σίγουρα δεν θα ήθελες να φιλήσεις κάποιον που όταν ανοίγει το στόμα του η εικόνα των δοντιών του είναι άσχημη.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να συ δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα καταφέρεις να συνδυάσεις την καλή υγεία με την ωραία εμφάνιση.

1. Πήγαινε στο οδοντίατρο

Δεν γίνεται να εξασφαλίσει την καλή υγεία της στοματικής σου κοιλότητας και της οδοντοστοιχίας σου αν αποφεύγεις τον οδοντίατρο. Αν πάλι φοβάσαι τον οδοντίατρο τότε η θα ήταν καλύτερο να βρεις έναν επιστήμονα που θα μπορείς να προσεγγίσεις και σαν άνθρωπο ώστε σιγά σιγά με την οικειότητα να μπορέσεις να ξεπεράσεις τους φόβους σου.

2. Φρόντιζε σωστά τα δόντια σου στο σπίτι

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αφιερώνεις λίγο χρόνο κάθε μέρα προκειμένου να εξασφαλίσεις την υγιεινή του στόματός σου. Καθάρισε τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια σου κάνοντας χρήση οδοντικού νήματος και έπειτα βούρτσισε τα πολύ καλά.

3. Άλλαζε την οδοντόβουρτσα σου κάθε 3 μήνες

Όταν χρησιμοποιείς μια οδοντόβουρτσα για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχεις προσέξει ότι έχει πλέον φθαρεί. Δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική σε αυτή την περίπτωση. Άσε που κινδυνεύεις από τα συσσωρευμένα μικρόβια.

4. Μην χρησιμοποιείς οδοντογλυφίδες

Μπορεί να φαίνεται λογικό το γεγονός να χρησιμοποιήσεις μια οδοντογλυφίδα για να απομακρύνεις τα υπολείμματα των τροφών ανάμεσα από τα δόντια σου όμως η χρήση της δεν είναι ο τι καλύτερο καθώς μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσεις κάποιο τραύμα στα ούλα.

5. Βούρτσισε τη γλώσσα

Όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και το υπόλοιπο στόμα όπως είναι η γλώσσα και τα ούλα. Τα βακτήρια συσσορεύονται παντού κι αν θες να τα καταπολεμήσεις τότε θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσεις συνολικά.

Κάνε λεύκανση δοντιών

Αν ο καθαρισμός που κάνεις δεν είναι αρκετός τότε καλύτερα να δοκιμάσεις να επισκεφτείς κάποιο ειδικό οδοντιατρικό κέντρο και να κάνεις λεύκανση δοντιών. Αυτός είναι ο πιο άμεσος αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δώσεις λάμψη στο χαμόγελό σου.

Δείτε περισσότερα για την περιποίηση των δοντιών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *