Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, αφοσιωμένη στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων μέλισσας στα Δωδεκάνησα, ιδρύθηκε το 1999 στη Ρόδο.

Η σημερινή παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου βασίζεται σε δύο σύγχρονες γραμμές παραγωγής: τη συσκευασία και τυποποίηση μελιού και την παραγωγή και συσκευασία μελεκουνιού και μπαρών μελιού.

rorkf1

Στους χώρους της φιλοξενεί το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Μέλισσας, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά το θαυμαστό κόσμο των μελισσών στις διαφανείς κυψέλες παρατήρησης και να γνωρίσετε την παράδοση και την ιστορία της μελισσοκομίας στη Ρόδο!

Τα προϊόντα

rorkf2

Μελεκούνι (Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Ρόδου): Στο νησί της Ρόδου στους γάμους, στα βαφτίσια και στις γιορτές κερνάνε τους καλεσμένους μελεκούνια. Το μελεκούνι είναι ένα υγιεινό γλύκισμα με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία. Φτιαγμένο από μυρωδάτο μέλι, σησάμι, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκάλι, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Το όνομά του είναι αρχαίο ελληνικό και προέρχεται από τις λέξεις μέλι και κουνί, όπως λέγεται ο σπόρος στη Ρόδο. Θα το βρείτε σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλα καταστήματα.

rorkf3

Honey Bars: Οι ελληνικές μπάρες μόνο με μέλι έχουν υπέροχη γεύση και καλύπτουν κάθε ανάγκη για υγιεινή διατροφή.

rorkf4

Μέλι: Η εταιρεία έχει αποσπάσει 10 διεθνή βραβεία για το θυμαρίσιο της μέλι «Θαύμα Θεών». Σε υπέροχο κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια αναπτύσσεται το θυμάρι, το οποίο προσφέρει υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση στο μέλι που παράγεται στις περιοχές.

rorkf5

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων μέλισσας (μέλι, γύρη, κηρήθρα, βασιλικό πολτό, παραδοσιακά γλυκίσματα με μέλι κ.ά.) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων. Διαθέτει και εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα IFS (International Food Standard), HACCP 22000 και ISO 9001.

Πληροφορίες

5ο χλμ. Τσαΐρι-Αεροδρομίου, Παστίδα, Ρόδος

Τηλ. 22410 48200

Ωράριο λειτουργίας Μουσείου Μέλισσας: Δευτέρα-Σάββατο: 08.30-17.00 & Κυριακή: 09.00-13.00 (θερινό), Δευτέρα-Σάββατο: 08.30-17.00 (χειμερινό)

beemuseum.gr

mel.gr

facebook

 Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ Melissokomiki Dodecanese S.A

instagram

melissokomikidodekanisou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.