Μυστικά για τέλειο αρνί στη σούβλα

Μυστικά για τέλειο αρνί στη σούβλα

psisimo-arniou

Μυστικά για τέλειο αρνί στη σούβλα

Βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν το Πάσχα και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι παραδοσιακοί Έλληνες έχουν καθιερώσει το έθιμο της κατανάλωσης του αρνιού. Ο οβελίας, που τοποθετείται στην σούβλα κάθε Κυριακή του Πάσχα αποτελεί εθνική παράδοση.

Το Πάσχα είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη γιορτή που καταλήγει στο ψήσιμο του παραδοσιακού αρνιού. Αυτό ίσως να οφείλεται και στη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής που προηγήθηκε, για όσους την τήρησαν.

Η διαδικασία αυτή είναι μια οικογενειακή γιορτή, οι πόλεις αδειάζουν και οι περισσότεροι συγκεντρώνονται στα χωριά όπου στήνονται οι σούβλες για να απολαύσουν το υπέροχο φαγητό.

Για να απολαύσετε όμως το αρνάκι θα πρέπει να γνωρίζετε βασικά μυστικά που αφορούν στο ψήσιμό του για να βγάλετε αυτή την όχι και τόσο εύκολη αποστολή εις πέρας.

Ασχοληθείτε με την φωτιά 

Είτε χρησιμοποείτε ξύλα είτε κάρβουνα πρέπει να ελέγξετε και να υπολογίσετε σωστά την ποσότητα που θα χρειαστείτε. Σίγουρα, το να τελειώσουν τα κάρβουνα κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί μεγαλύτερη ποσότητα.

Για ένα αρνάκι από δώδεκα μέχρι δεκαπέντε κιλά θα χρειαστείτε περίπου δώδεκα κιλά κάρβουνα.

Επιλέξτε την κατάλληλη ψησταριά

Πριν αποφασίσετε να ψήσετε τον οβελία πρέπει να σιγουρευτείτε πως διαθέτετε την κατάλληλη ψησταριά. Προμηθευτείτε μία σούβλα με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό ή μπαταρία. Καλό θα είναι να γνωρίσετε πως η χειροκίνητη σούβλα είναι πολύ κουραστική και μη χρηστική.

Για αυτό τον λόγο αγοράστε την καλύτερη ψησταριά αφού είναι μία επένδυση που αξίζει τα λεφτά της μιας και θα την χρησιμοποείτε για πολλά χρόνια ακόμη.

Δώστε σημασία στο χρόνο που χρειάζεται για το ψήσιμο

Για την προετοιμασία της φωτιάς απαιτείται τουλάχιστον μία ώρα αν χρησιμοποιήσετε ξύλα. Με τα κάρβουνα υπολογίστε γύρω στη μισή ώρα προετοιμασίας και αναμονής.

Το αρνάκι θα πείτε ότι είναι έτοιμο μετά από 3 με 4 ώρες όπου θα αρχίσει να στάζει το λίπος του και θα έχει πάρει το ανάλογο χρώμα εξωτερικά. Βέβαια, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος του οβελία που αγοράσατε.

Προμηθευτείτε, λοιπόν, με τα κατάλληλα σύνεργα για εκείνη την ξεχωριστή ημέρα του Πάσχα, δώστε σημασία στις λεπτομέρειες και απολαύστε μαζί με οικογένεια και φίλους το λαχταριστό και πεντανόστιμο αρνάκι.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *