Ο οίκος δημοπρασιών Chiswick Auctions έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο οίκος δημοπρασιών Chiswick Auctions έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

452345 2

Το ενδιαφέρον του για την ελληνική αγορά εκδηλώνει ο οίκος δημοπρασιών Chiswick Auctions με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στην πώληση πολυτελών αγαθών, έργων τέχνης και αντικών.

Εκτιμητές του Βρετανικού Οίκου θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Αθήνα από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2018 προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν εκτιμήσεις έργων τέχνης και αντικειμένων, από μια ευρεία γκάμα πολυτελών αγαθών όπως έργα τέχνης, ρολόγια, κοσμήματα fashion design αξεσουάρ, κρασιά και πολλά ακόμη σε όσους έχουν πρόθεση να πουλήσουν σε δημοπρασίες του οίκου στο Λονδίνο.

Με 20 τμήματα και 60 ειδικούς εκτιμητές σε διάφορους τομείς ειδικότητας από τσάντες επώνυμων σχεδιαστών, κοσμήματα και ρολόγια έως ευρωπαϊκά έργα τέχνης, ασιατική και σύγχρονη τέχνη, ο οίκος Chiswick Auctions με πρόσφατη επέκταση του και στο South Kensinghton, έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας τη σχετική αγορά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιούνται αποκλειστικές δημοπρασίες στον χώρο του οίκου στο δυτικό Λονδίνο για διάφορους συλλέκτες, λάτρεις της τέχνης και ιδιώτες αγοραστές και πωλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία. Οι εν λόγω δημοπρασίες πραγματοποιούνται παράλληλα με μια μηνιαία δημοπρασία ειδών εσωτερικής διακόσμησης που περιλαμβάνει διακοσμητικές τέχνες, ζωγραφική, έπιπλα και άλλα συλλεκτικά είδη, που προσελκύουν αγοραστές με διαφορετικό στιλ και οικονομική δυνατότητα από τις βασικές συλλεκτικές κατηγορίες.

Ο οίκος Chiswick Auctions του Λονδίνου, έχει ορίσει τον Μηνά Χατζηχρήστου στην Αθήνα ως αρμόδιο για τις συναντήσεις μεταξύ πελατών από την Ελλάδα και των εκτιμητών του οίκου Chiswick Auctions οι οποίοι θα έρχονται στην Αθήνα. Ο Μηνάς Χατζηχρήστου, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο στην συντήρηση ζωγραφικών έργων τέχνης, ξεκίνησε το 1994 την συνεργασία του με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στην Αθήνα, ενώ σύντομα, παράλληλα με την δραστηριότητα του γραφείου του στην συντήρηση έργων τέχνης, δίδασκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του οίκου για αρκετά χρόνια. Με εμπειρία 25 ετών στον χώρο των έργων τέχνης, δραστηριοποιείται στην Διαχείριση Συλλογών, και Συντήρηση Έργων Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *