Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σε θεατρική παράσταση για τον Δαρβίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σε θεατρική παράσταση για τον Δαρβίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παρακολούθησαν μια εορταστική παράσταση χθες βράδυ με θέμα τη ζωή του Κάρολου Δαρβίνου, κυρίως το εξερευνητικό ταξίδι του 22χρονου βρετανού φυσιοδίφη τον 19ο αιώνα με το πλοίο HMS Beagle, του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Με αφορμή την 210ή επέτειο από τη γέννηση του Δαρβίνου (12 Φεβρουαρίου 1809–19 Απριλίου 1882), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου θα παρουσιάζει σε αίθουσά του έως τις 24 Φεβρουαρίου το θεατρικό έργο «The Wider Earth», μια παράσταση με επτά ηθοποιούς, 30 χειροποίητες μαριονέτες και κινηματογραφικά κινούμενα σχέδια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ήταν οι τιμώμενοι καλεσμένοι στην πρεμιέρα του «The Wider Earth» που υποστηρίζει το Queen’s Commonwealth Trust (QCT) και το πρόγραμμα Canopy της Κοινοπολιτείας (QCC).

Ο Χάρι είναι πρόεδρος του Ταμείου, το οποίο χρησιμοποιεί το δίκτυό του και την εμπειρία του για να βοηθά νέους με ηγετικές ικανότητες να πραγματοποιούν τις προσδοκίες τους για το μέλλον και να επιλύουν προβλήματα στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο περιβάλλον και στον αθλητισμό.

SPL5063519 001

Το Canopy είναι ένα δίκτυο πρωτοβουλιών για την προστασία των δασών στις 53 χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. ‘Ηδη το 75% των νησιών του Ειρηνικού μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε αρχικά την έκθεση για τον Δαρβίνο στο μουσείο καθώς διάφορα κιόσκια παρουσίαζαν διευκρινιστικά στοιχεία της αποστολής του μετέπειτα θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης με το πλοίο HMS Beagle. Συνάντησε επίσης παιδιά από το Urbanwise London, μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει εκπαιδευτικά μαθήματα σε παιδιά στην ύπαιθρο.

Στη συνέχεια ο Χάρι και η Μέγκαν παρακολούθησαν την παράσταση, ένα χρονικό μιας εξερεύνησης που άρχισε τον Δεκέμβριο του 1831 και τελείωσε τον Οκτώβριο του 1836, ένα ταξίδι μεταξύ της Βρετανίας, της Νότιας Αμερικής, της Ταϊτής και της Αυστραλίας. Το ταξίδι αυτό έδωσε στον Δαρβίνο μια πολύτιμη εικόνα του κόσμου της φύσης, επηρεάζοντας την σκέψη του καθώς ετοίμαζε το πρωτοποριακό του έργο για την «Προέλευση των Ειδών».

Κατά τη περιοδεία τους πέρυσι στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στα νησιά Φίτζι και Τόνγκα, ο Χάρι και η Μέγκαν παρουσίασαν έξι στόχους του προγράμματος Canopy και καλωσόρισαν τη δέσμευση στην πρωτοβουλία αυτή του Κιριμπάτι, μιας νησιωτικής χώρας στην Ωκεανία που έγινε μέλος του προγράμματος. «Η φύτευση δέντρων και η προστασία των δασών βοηθά όλους μας ποικιλοτρόπως», είπε ο Χάρι κατά τη διάρκεια της περιοδείας αυτής. «Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να αποκαθίσταται και να ανανεώνεται το περιβάλλον μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *