Περισσότεροι Φινλανδοί τουρίστες αναμένονται το 2019 στην Ελλάδα

Περισσότεροι Φινλανδοί τουρίστες αναμένονται το 2019 στην Ελλάδα

4527720

Αυξημένη κατά 11% αναμένεται να είναι ο αριθμός των αφίξεων από Φινλανδούς τουρίστες στην Ελλάδα μέσα στο 2019, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα… χνάρια του 2018, που το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 20%.

Η θετική δυναμική για τη φετινή χρονιά προκύπτει από τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με τους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Φινλανδίας, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης MATKA 2019, που πραγματοποιήθηκε 17- 20 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι και όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε με περίπτερο.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, μαζί με τον αν. προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Παύλο Μούρμα, συναντήθηκαν με τους επικεφαλής τουριστικών ομίλων και ταξιδιωτικών γραφείων που διακινούν τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών προς την Ελλάδα.

Επίσης, στις συναντήσεις τους με τον σύνδεσμο Τ.Ο. Φινλανδίας SMAL-AFTA, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων, Yrjo Viinika, καθώς και την διευθύνουσα σύμβουλο του αεροδρομίου Lappeenranta, Eija Joro, και το μέλος του Δ.Σ., Tom Christides, συζήτησαν τις θετικές προοπτικές που δημιουργούν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένης της νέας σύνδεσης από το αεροδρόμιο Lappeenranta προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δημοσιογράφων της Φινλανδίας, Reijo Härkönen, και δημοσιογράφους για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού. Στην έκθεση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 650 εκθέτες από όλο τον κόσμο και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 61.000, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και είχε ως συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο, την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων, καθώς και την Aegean Airlines.

Σύμφωνα με έρευνα η οποία διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 από την Εταιρεία Kantar TNS, για λογαριασμό των διοργανωτών της Έκθεσης ΜΑΤΚΑ και στην οποία συμμετείχαν 1.236 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, τα «θεματικά ταξίδια» αυξάνονται σε δημοτικότητα κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι Φινλανδοί να αγοράζουν ή να σχεδιάζουν τέτοια ταξίδια. Για το 2019 τα δημοφιλέστερα είναι αυτά που επικεντρώνονται στην ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό.

Ειδικότερα:

  • Το 29% των ερωτηθέντων προγραμματίζουν ένα ταξίδι με επίκεντρο τον πολιτισμό
  • Το 29% προγραμματίζουν ένα ταξίδι στη φύση
  • Το 26% σχεδιάζει ταξίδι που σχετίζεται με την ιστορία,
  • Διαρκώς αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αθλητικές διακοπές, που συχνά περιλαμβάνουν και extreme sports (26%).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *