Περπάτημα στα Κύθηρα

Περπάτημα στα Κύθηρα

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Περπάτημα στα Κύθηρα

Σας αρέσει το περπάτημα στη φύση; Τα Κύθηρα διαθέτουν ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών που θα σας γοητεύσουν. Οργανώστε το ταξίδι στα Κύθηρα και τη διαμονή στα Κύθηρα και επισκεφτείτε το νησί.

Οι καλύτερες εποχές για περπάτημα είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο που ο καιρός είναι ήπιος και γλυκός. Προγραμματίστε τις εξορμήσεις σας επιλέγοντας μερικές από τις διαδρομές που σας προτείνουμε.

Γύρω από το Κάστρο της Χώρας

Μια από τις ωραιότερες διαδρομές είναι το μονοπάτι Μ1 που κινείται γύρω από το ενετικό κάστρο της Χώρας. Περπατώντας θα ανακαλύψετε βότανα και αγριολούλουδα, ενώ θαυμάσετε την σεμπρεβίβα (Απρίλιο έως Ιούνιο) που φυτρώνει στις απότομες πλαγιές γύρω από το κάστρο.

Η δυτική πλευρά προσφέρει άπλετη θέα προς το ακρωτήρι του Τράχηλα και τη Χύτρα, τον περίφημο βράχο που στέκει αντικριστά από το Καψάλι. Η διαδρομή περνάει πάνω από την παραλία Σπαραγαρίο, φημισμένη ως η αγαπημένη των γυμνιστών.

Στο Σπαραγαρίο υπάρχει απότομη πλαγιά με σηματοδοτημένες πίστες αναρρίχησης. Όσο κινείστε βόρεια, απολαμβάνετε την εκπληκτική θέα προς το Καψάλι. Ανηφορίζετε προς την Χώρα, διασχίζετε τα δρομάκια του Μέσα Βούργου και καταλήγετε και πάλι στο κέντρο της πρωτεύουσας των Κυθήρων.

Στους Νερόμυλους του Μυλοποτάμου

Το μονοπάτι Μ41 είναι ένα από τα πιο δροσερά των Κυθήρων! Ξεκινάτε από την πλατεία του χωριού και κατευθύνεστε προς τον καταρράκτη της Φόνισσας. Από εκεί κατηφορίζετε τη διαδρομή μέσα στη ρεματιά.

Στη συνέχεια θα συναντήσετε τους πέτρινους νερόμυλους που κάποτε λειτουργούσαν εδώ. Όμως ο νερόμυλος του Φιλιππή έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και μπορείτε να τον επισκεφτείτε για μία σύντομη ξενάγηση. Μέσα στη ρεματιά θα συναντήσετε κι άλλους καταρράκτες με δροσερές βάθρες.

Μπορείτε να βουτήξετε για μπάνιο σε μία από αυτές. Είναι απόλαυση να βρίσκεσαι στα Κύθηρα και να κολυμπάς στα δροσερά νερά της ενδοχώρας. Μετά την ωραία περιήγηση στους καταρράκτες, αξίζει να επισκεφτείτε την Κάτω Χώρα με το ενετικό φρούριο Μυλοποτάμου. Είναι ένα μεσαιωνικό οχυρό με οικιστικό ιστό και βυζαντινούς ναούς στα πέριξ.

Επισκεφτείτε τα Κύθηρα και ανακαλύψτε όλα τα μονοπάτια των Κυθήρων.

Δείτε περισσότερα για τα Κύθηρα:

  • Παραλίες στα Κύθηρα
  • Σπήλαια στα Κύθηρα
  • Μνημεία στα Κύθηρα
  • Καφέ- μπαρ στα Κύθηρα
  • Ξενοδοχεία στα Κύθηρα
  • Δωμάτια στα Κύθηρα
  • Κάμπινγκ στα Κύθηρα
  • Μουσεία στα Κύθηρα
  • Χωριά στα Κύθηρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *