Πόλος έλξης για τους τουρίστες τα παράλια του νομού Λάρισας

Πόλος έλξης για τους τουρίστες τα παράλια του νομού Λάρισας

shutterstock1979990

Τα τελευταία χρόνια τα παράλια του νομού Λάρισας, μια ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων, με 20 πανέμορφες παραλίες αλλά και μικρούς κόλπους, αποτελούν πόλος έλξης όλο και περισσότερων τουριστών από την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και από τα Βαλκάνια.

Ο Αγιόκαμπος, η Βελίκα, η Σωτηρίτσα, η Παλιούρια, η Κουτσουπιά, το Κόκκινο Νερό, το Στόμιο, τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό, είναι για χρόνια η επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές των κατοίκων της Λάρισας, που αναζητούν μια ανάσα δροσιάς σε κοντινή απόσταση από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Τώρα και για τους τουρίστες που τις επιλέγουν είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα.

Άλλωστε χρόνο με τον χρόνο η τάση ανόδου φαίνεται πως πλέον σταθεροποιείται, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας, Ηλίας Ευσταθίου τόνισε πως τα τελευταία χρόνια «υπάρχει σταθερή αύξηση της κίνησης ξένων τουριστών από την Ευρώπη».

Υποστήριξε επίσης πως για φέτος αναμένεται νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης στα παράλια κατά 10% από Ευρωπαίους τουρίστες και πως η καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα κατά 30 ημέρες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθίου είπε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμοι εδώ και καιρό και δουλεύουν κανονικά ώστε να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους, με προοπτική την καλοκαιρινή σεζόν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις φετινές πλημμύρες στα παράλια της Λάρισας κατά την περίοδο του χειμώνα, ο κ. Ευσταθίου δήλωσε πως έχουν επουλωθεί οι πληγές στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Κάλεσε όμως, τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα στον ηλεκτροφωτισμό, στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και στις ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού που προσελκύουν αρκετούς τουρίστες.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, που θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης από τον Βορρά προς τα παράλια του νομού Λάρισας, ο κ. Ευσταθίου είπε πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων στον κατάλληλο χρόνο ώστε να γίνει πράξη η ολοκλήρωση του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *