Πώς να παραγγείλετε τον καφέ σας όταν βρεθείτε στην Ιταλία

Πώς να παραγγείλετε τον καφέ σας όταν βρεθείτε στην Ιταλία

1249058710

Οι Ιταλοί φημίζονται για την λατρεία που έχουν στον καφέ, έχοντας αναγάγει την απόλαυσή του σε πραγματική ιεροτελεστία. Σε περίπτωση που οργανώνετε κάποιο ταξίδι, λοιπόν, στη γείτονα χώρα και δεν θέλετε να φανείτε ανίδεοι στο συγκεκριμένο κομμάτι ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μην διαφέρετε από το πλήθος, και φυσικά, να μην σας κοιτάνε περίεργα.

  • Η λέξη «caffe» στην Ιταλία είναι συνυφασμένη με τον εσπρέσο. Γι αυτό αν ζητήσετε έναν απαλό καφέ θα σας φέρουν εσπρέσο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διευκρινίσετε τι ακριβώς θέλετε (π.χ. lungo- με έξτρα νερό, macchiato- με ελάχιστο χτυπημένο γάλα, latte- ζεστό γάλα με καφέ κ.α.).
  • Οι Ιταλοί βάζουν γάλα στον καφέ τους μόνο το πρωί. Γι αυτό μετά τις 11.00 το πρωί ή μετά από κάποιο γεύμα μην επιχειρήσετε να παραγγείλετε καπουτσίνο. Σίγουρα θα σας κοιτάξουν λίγο περίεργα.
  • Ο σωστός χρόνος για να καταναλώσετε έναν εσπρέσο είναι μέσα σε 25 δευτερόλεπτα από την ώρα που θα φτιαχτεί.
  • Σε αντίθεση με εμάς, οι Ιταλοί συνηθίζουν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στο… όρθιο. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν καταλαμβάνουν τα τραπέζια των cafes με τις ώρες, ενώ προτιμούν να πιάσουν μια θέση στην μπάρα, όπου τις περισσότερες φορές έχουν φύγει σε πέντε λεπτά!
  • Αν ζητήσετε τον αντίστοιχο δικό μας freddo espresso το πιθανότερο είναι να σας σερβίρουν έναν εσπρέσο με παγάκια ή κάποιον έτοιμο καφέ που βρίσκεται στο ψυγείο για να κρυώσει. Ο πιο κοντινός σε αυτή την εκδοχή ιταλικός καφές είναι ο caffe shakerato, που όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από την ονομασία του, χτυπιέται με παγάκια και ζάχαρη και σερβίρεται σε ποτήρι του μαρτίνι.
  • Όσο πιο απλό παραγγείλετε τον καφέ σας τόσο το καλύτερο. Οι Ιταλοί έχουν αναγάγει σε ιεροτελεστία την απόλαυση του καφέ, γι αυτό και δεν προσθέτουν επιπλέον υλικά όπως σαντιγί, κανέλα, σιρόπια κ.α.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *