Πόσο πουλήθηκε το σπίτι της Ζάχα Χαντίντ στο Μαϊάμι

Πόσο πουλήθηκε το σπίτι της Ζάχα Χαντίντ στο Μαϊάμι

AP 04053107212

Άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια η τελευταία κατοικία της Ζάχα Χαντίντ, στο Μαϊάμι, η οποία πουλήθηκε μόλις 5,75 εκατομμύρια δολάρια.  Η τριών υπνοδωματίων και τεσσάρων λουτρών κατοικία έχει συνολικό εμβαδόν 236 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στην παγκοσμίου φήμης W South Beach.

Η «σταρ της Αρχιτεκτονικής», όπως αποκαλούσαν την Ζάχα Χαντίντ, αγόρασε την έπαυλη το 2010 όταν εργαζόταν εκεί για τον ουρανοξύστη One Thousand Museum, η κατασκευή του οποίου στην πόλη θα ολοκληρωθεί σύντομα.  Αρχικά, το οίκημα ήταν δύο ξεχωριστές μονάδες, τις οποίες η ίδια η Ζάχα Χαντίντ απέκτησε για 4 εκατομμύρια δολάρια και διαμόρφωσε σε μία ενιαία κατοικία. Τα παράθυρα, από το πάτωμα έως την οροφή, βλέπουν στον Ατλαντικό κι επιτρέπουν στον ήλιο να λούζει τους εσωτερικούς χώρους.

Μετά τον θάνατό της, μπήκε αγγελία για την πώληση της κατοικίας, με αρχική τιμή 10 εκατομμύρια δολάρια. Τον Νοέμβριο του 2016, η τιμή έπεσε στα 6,5 εκατομμύρια. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, πωλήθηκε αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ATI System (έδρα η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη) Ρέι Μπασιούνι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *