Πρέβεζα, σαν νησί στη στεριά

Πρέβεζα, σαν νησί στη στεριά


Πόλη και λιμάνι της Ηπείρου, δίπλα στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, σε θέση στρατηγική η Πρέβεζα είναι χτισμένη στη βόρεια πλευρά του ομώνυμου πορθμού, απέναντι από το ακρωτήριο του Ακτίου. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου αλλά η πρώτη εντύπωσή της παραπέμπει σε νησί. Σε νησί θα σας «στείλουν» άλλωστε και οι πολυάριθμες παραλίες της, κατά μήκος 60 χιλιομέτρων, μέχρι σχεδόν την Πάργα.

Αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή μαρτυρούν κατοίκηση από τα παλαιολιθικά χρόνια. Στη χερσόνησο του Αγίου Θωμά, απέναντι από την πόλη της Πρέβεζας, έχουν εντοπιστεί τόσο παλαιοντολογικά όσο και αρχαία ευρήματα της εποχής του χαλκού. Στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Νικόπολης, που χτίστηκε από τον Οκταβιανό γύρω στο 30 π.Χ.

Συνδυάζοντας τις ήσυχες χαλαρές διακοπές με κοσμοπολίτικο «αέρα», η Πρέβεζα με το νησιωτικό χρώμα της είναι αγαπημένος προορισμός πολλών επισκεπτών, που ανακαλύπτουν, έκπληκτοι στην αρχή, αυτή τη συναρπαστική πλευρά της συχνά υποτιμημένης Ηπείρου.

Όμορφο φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία και τα μνημεία της περιοχής προσκαλούν τον επισκέπτη να εξερευνήσει το τοπίο που ανοίγεται μπροστά του. Εκτός από την ίδια την Πρέβεζα, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Ελλάδας, με εύκολη πρόσβαση στις πηγές του Αχέροντα, την Άρτα αλλά και τη Λευκάδα, τους Παξούς κ.ά.

ΠΡΕΒΕΖΑΠΡΕΒΕΖΑΠΡΕΒΕΖΑΠΡΕΒΕΖΑΠΡΕΒΕΖΑΠΡΕΒΕΖΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *