Ρουέν, η πόλη όπου μαρτύρησε η Ιωάννα της Λωραίνης

Ρουέν, η πόλη όπου μαρτύρησε η Ιωάννα της Λωραίνης

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα η Ρουέν ξεχωρίζει με τη μεσαιωνική ομορφιά της και τα εκατό καμπαναριά.

Η πόλη όπου μαρτύρησε η Ιωάννα της Λωραίνης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Άνω Νορμανδίας στη βορειοδυτική Γαλλία και θεωρείται η παραδοσιακή ιστορική πρωτεύουσα της Νορμανδίας. Στις 30 Μαΐου του 1431 δόθηκε στην πυρά μια σπουδαία προσωπικότητα της ιστορίας, η Ζαν Ντ’ Αρκ και σήμερα υπάρχει στο ίδιο μέρος μια εκκλησία αφιερωμένη στην ίδια, με τοιχογραφίες που δείχνουν την σκηνή του μαρτυρικού της θανάτου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το γοτθικό καθεδρικό ναό που φιλοξενεί τοιχογραφίες του διάσημου ζωγράφου Κλοντ Μονέ, ενώ μέχρι το 1880 ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου συνολικού ύψους 151 μέτρων.

Ακόμη, το αστρονομικό ρολόι του 14ου αιώνα Le Gros Horloge και την πλατεία της Παλιάς Αγοράς (Βιέ-Μαρσέ), τόπος μαρτυρίου της Ιωάννας της Λωραίνης.

Τα παραδοσιακά σπίτια, τα στενά μονοπάτια, τα νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα και οι άπειρες μπυραρίες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η πόλη της τέχνης και της ιστορίας χαρακτηρίσθηκε και ως η πόλη με τα εκατό καμπαναριά από τον Ουγκώ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

rouenmap

Ρουέν / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα για το Παρίσι και 2 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Από το Παρίσι φτάνετε στο Ρουέν με τρένο σε 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

ΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑΕκκλησία αφιερωμένη στην Ιωάννα της Λωραίνης

ΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑΡΟΥΕΝ ΓΑΛΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *