Τα εξωτικά νησάκια της Εύβοιας


Εκεί που ο Βόρειος Ευβοϊκός συναντά τον Μαλιακό κόλπο, απέναντι από τη Λιχάδα της Εύβοιας και τα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα, μια συστάδα νησιών επιφυλάσσει στον επισκέπτη μια εντελώς αναπάντεχη εξωτική εμπειρία.

Τα περίφημα Λιχαδονήσια είναι επτά νησάκια- και ακόμα περισσότερα μικρότερα και νησίδες- στα βορειοδυτικά της Εύβοιας.

Η γέννησή τους οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα, κι αυτή η άγρια πλευρά τους αποτυπώνεται ακόμα στην αλλόκοτη, σε πολλά σημεία, ομορφιά τους, και την τραχιά φύση του τοπίου. Μεγάλο κομμάτι τους βυθίστηκε από σεισμό του 426 π.Χ ενώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομά τους το οφείλουν στον Λίχα, τον άνθρωπο που έδωσε στον Ηρακλή τον χιτώνα της Δηιάνειρας. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο για τον χιτώνα και τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες.

Στο βόειο άκρο του συμπλέγματος βρίσκεται το μεγαλύτερο νησί, η Μονολιά, ενώ στον νότο βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο, η Μεγάλη Στρογγυλή.

Για να επισκεφθείτε τις φιλόξενες παραλίες στα Λιχαδονήσια θα πάτε με καραβάκι είτε από τα Καμμένα Βούρλα είτε από τον Κάβο, στη Λιχάδα. Να έχετε στο νου πως στην αιχμή του καλοκαιριού δεν θα είστε οι μόνοι που θα κάνετε αυτή τη σκέψη, άρα θα μοιραστείτε τις παραλίες και με όλους τους υπόλοιπους.

ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.