Ταξίδι στην πόλη που φιλοξενεί το μουσείο του διαβόλου

Ταξίδι στην πόλη που φιλοξενεί το μουσείο του διαβόλου

Το γραφικό Κάουνας είναι χτισμένο στη μέση μιας πεδιάδας, που περιβάλλεται από δάση στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris.

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, όταν και χτίσθηκε το πρώτο και μεγαλύτερο αμυντικό κάστρο της εποχής στη χώρα.

Την περίοδο 1920 -1940 ήταν η προσωρινή πρωτεύουσα της Λιθουανίας και τότε χτίστηκε ο κεντρικός δρόμος Laisver, που μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό δρόμο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα. Στην πόλη βρίσκεται και η έδρα της ομάδας μπάσκετ Ζαλγκίρις, από τις γνωστότερες της Ευρώπης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το κάστρο του Κάουνας όπου πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ οπερέτας και το δημαρχείο που είναι γνωστό με το όνομα «Λευκός κύκνος». Στο Μουσείο του Διαβόλου θα δει κανείς από κοντά τη συλλογή από ειδώλια του διαβόλου και δαιμόνων.

Στην παλιά πόλη ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την πολιτισμική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, ενώ φτάνοντας με τελεφερίκ στον λόφο Aleksotas θα θαυμάσει την πανοραμική θέα του Κάουνας. Στο μοναστήρι Pazaislis που αποτελεί το μαργαριτάρι της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της χώρας, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

Παράλληλα, κάθε χρόνο φιλοξενείται το διεθνές φεστιβάλ τζαζ, ενώ σε κοντινή απόσταση από το μουσείο M.K.Čiurlionis βρίσκεται το συμβολικό άγαλμα της ελευθερίας, προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Llithouaniakaounasmap

Κάουνας / Λιθουανία

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα για το Βίλνιους μέσω Κίεβου και 7 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για το Βίλνιους μέσω Μονάχου και Βαρσοβίας. Από το Βίλνιους φτάνετε με λεωφορείο στο Κάουνας σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΤο Μουσείο του Διαβόλου

ΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΚΑΟΥΝΑΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.