Ταξίδι στο σημείο μηδέν

Ταξίδι στο σημείο μηδέν

Εντυπωσιακά ηφαίστεια, πανύψηλα βουνά, γραφικές αποικιακές πόλεις και πολύχρωμες αγορές υπόσχεται στους επισκέπτες του το Εκουαδόρ.

Βρίσκεται στη Νότια Αμερική, συνορεύει με την Κολομβία προς Βορρά και με το Περού στα ανατολικά.

Αποτελούσε κέντρο πολιτισμού των Ίνκα και έχει έντονες ευρωπαϊκές, ινδιάνικες και αφρικανικές επιρροές. Οφείλει το όνομά του στην ισπανική λέξη Ecuador που σημαίνει Ισημερινός, καθώς ο τελευταίος διέρχεται εκεί.

Στο σημείο μηδέν, το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0′ 0”) βρίσκεται και το Μνημείο Mitad del Mundo.

Η χώρα περιλαμβάνει επίσης τα Νησιά Γκαλαπάγκος στον Ειρηνικό. Η πρωτεύουσα Κίτο βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην καρδιά των Άνδεων, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα.

Αποτελεί την παλιά πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, φιλοξενεί παλιά ισπανικά κτίρια και έχει συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Λιθόστρωτοι δρόμοι πλαισιωμένοι από αποικιακά αρχοντικά, γραφικές αγορές και παλιές εκκλησίες στολίζουν το κέντρο της πόλης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το λόφο του «Μικρού ψωμιού» με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Εκουαδόρ / Νότια Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: δολάριο των ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1.19 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 21 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Μαϊάμι.

ΕΚΟΥΑΔΟΡΕΚΟΥΑΔΟΡΕΚΟΥΑΔΟΡΕΚΟΥΑΔΟΡΕΚΟΥΑΔΟΡΕΚΟΥΑΔΟΡΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΕΚΟΥΑΔΟΡΤο σημείο μηδέν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.