Τι δεν επιτρέπεται να κάνουν στο εξής οι τουρίστες στη Φλωρεντία

Τι δεν επιτρέπεται να κάνουν στο εξής οι τουρίστες στη Φλωρεντία

itflornt19

Με πρόστιμο από 150 έως 500 ευρώ απειλούνται οι τουρίστες που θα αποφασίσουν να φάνε στους δρόμους της Φλωρεντίας. Η εφαρμογή αυτών των νέων κανόνων άρχισε καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, οι οποίοι προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.

Η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό. Αυτό οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό προκάλεσε την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη πολύβουους δρόμους.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του – οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano.

Τα καταστήματα έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στο δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».

Ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, και, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τους Times, ενδέχεται να υπάρξει και παράταση στη συνέχεια.

Εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα γλιτώσουν το πρόστιμο

Η απαγόρευση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μμ και από τις 6 μμ έως τις 10 μμ. Εάν οι τουρίστες τρώνε το σάντουιτς τους ενώ περπατούν τότε θα γλιτώσουν το πρόστιμο, αλλά αν σταματήσουν για να απολαύσουν το σνακ τους, τότε οι αρχές μπορούν να λάβουν μέτρα.

Ο δήμαρχος είπε: «Ο νέος κανόνας δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που στρατοπεδεύουν στους δρόμους με το γεύμα τους. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους».

«Μπορείτε να τρώτε ενώ περπατάτε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε» διευκρίνισε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής.

Όπως υπενθυμίζει η New York Post, στις αρχές του καλοκαιριού ανακοινώθηκε ότι οι τουρίστες στην Ιταλία θα πληρώνουν πρόστιμο έως 7.742 δολάρια αν αγοράζουν αναμνηστικά από πωλητές σε παραλίες. Σχέδια για περιορισμό των τουριστών ανακοίνωσε και το Κάπρι, ο δήμαρχος του οποίου είχε εκφράσει την ανησυχία του πως το νησί θα «εκραγεί» εξαιτίας των πλήθους επισκεπτών που δέχεται το καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *