Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση αύξησης στήθους

 epemvasi plastiki stithous 1

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση αύξησης στήθους

Όταν αποφασίσετε να κάνετε μία πλαστική επέμβαση όποια και να είναι σίγουρα θα λάβετε υπόψιν σαν και την μετεγχειρητική περίοδο. Κάθε ασθενής αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και η ανάρρωσή του εξελίσσεται διαφορετικά.

Η διαδικασία της ανάρρωσης του ασθενή μετά την επέμβαση εξαρτάται από το φύλο την ηλικία και το είδος της επέμβασης. Ο κάθε γιατρός οφείλει να συμβουλεύσει τον ασθενή για την ανάρρωση του τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Όταν μιλάμε για αυξητική στήθους η ανάρρωση ποικίλει 3 με 4 ημέρες αλλά εξαρτάται από το είδος της εργασίας σε κάθε γυναίκα.

Πως θα μετακινηθείτε

Μετά από κάθε επέμβαση και φυσικά πλαστική επέμβαση καλό θα ήταν να έχετε κάποιο συνοδό που θα σας οδηγήσει σπίτι σας. Αποφύγετε να οδηγήσετε ακόμη και αν αισθάνεστε ακμαίες καθώς μπορεί να είστε ακόμη επηρεασμένες από την ποσότητα των φαρμάκων κατά την επέμβαση.

Κατά την διαμονή στο σπίτι καλό θα ήταν να μην κάνετε δουλειές που απαιτούν μεγάλη κίνηση στα χέρια. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει όλη μέρα να βρίσκεστε στο κρεβάτι. Απλές δουλείες χωρίς κούραση και βάρη μπορεί να σας ωφελήσουν.

Να είστε συνεπής στην λήψη φαρμάκων

Πολλές γυναίκες μετά την επέμβαση αυξητικής στήθους αισθάνονται κάποια ενόχληση. Αν ο πόνος γίνει μεγαλύτερος μπορεί να ελεγχθεί με τα κατάλληλα φάρμακα και παυσίπονα. Τα παυσίπονα καλό θα ήταν να τα λαμβάνετε αμέσως μόλις αισθανθείτε τον πόνο στην περιοχή και να μην περιμένετε μέχρι να γίνει πιο έντονος.

Φροντίστε για την καθαριότητα της περιοχής 

Η περιοχή μετά την αύξηση στήθους θα πρέπει να καθαρίζεται με ειδικό αντισηπτικό σαπούνι για την αποφυγή μολύνσεων μόνο και μόνο μετά την προτροπή του γιατρού ο οποίος θα γνωρίζει ποια στιγμή είναι κατάλληλη. Το νερό που θα κυλήσει στην περιοχή θα σας ανακουφίσει.

Ύστερα, θα πρέπει να στεγνώνετε την περιοχή αφού η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Στην συνέχεια τοποθετείστε αντισηπτικό και φροντίστε να είστε πολύ προσεκτικές και σχολαστικές με το θέμα αυτό.

Κατά την μετεγχειρητική περίοδος είτε μιλάμε για αυξητική στήθους, είτε για κοιλιοπλαστική είτε για λιποαναρρόφηση σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία του ασθενή. Για αυτό τον λόγο την συγκεκριμένη περίοδο έχετε δίπλα σας άτομα που θέλετε και μπορούν να σας στηρίξουν.

Δείτε περισσότερα για πλαστικές εμβάσεις:

  • The History of Botox
  • Recovery from breast augmentation
  • What Can I Expect During Tummy Tuck Recovery?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *