Τι πρέπει να προσέχετε αν ταξιδεύετε πρώτη φορά εκτός Ευρώπης

Τι πρέπει να προσέχετε αν ταξιδεύετε πρώτη φορά εκτός Ευρώπης

shutterstock580146556

Μικρές ταξιδιωτικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση που ετοιμάζεστε πρώτη φορά για ταξίδι εκτός Ευρώπης, που σίγουρα θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως σε μέρη πολύ πολύ μακρινά από την βάση σας.

  • Διπλός και τριπλός έλεγχος διαβατηρίου. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Σένγκεν, καλό είναι προηγουμένως να έχετε τσεκάρει την ισχύ του διαβατηρίου σας. Δεν χρειάζεται να τρέχετε για όλα τα γραφειοκρατικά τελευταία στιγμή.
  • Είστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεστε βίζα; Από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι το αν πρέπει να έχετε στην κατοχή σας απαραιτήτως βίζα. Η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα, οπότε καλό είναι να έχετε τον αντίστοιχο χρόνο που θα χρειαστείτε μέχρι το ταξίδι σας.
  • Βγάλτε αντίγραφα των επίσημων εγγράφων. Για να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, έχετε μαζί σας αντίγραφα (κατά προτίμηση έγχρωμα) των επίσημων εγγράφων σας. Μάλιστα, τοποθετήστε τα σε διαφορετικό σημείο απ’ ότι τα πρωτότυπα, έτσι ώστε σε περίπτωση που τα χάσετε να έχετε κάποιον τρόπο να αποδείξετε ποιοι είστε.
  • Πώς λειτουργεί η εταιρεία κινητής σας στη χώρα που επισκέπτεστε. Για να μην σας βγει ο κούκος αηδόνι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, θα πρέπει να είστε ενήμεροι για όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας κινητής σας στον προορισμό που επισκέπτεστε. Ποιες είναι οι χρεώσεις για κλήσεις, μηνύματα και ίντερντετ, οι βασικές ερωτήσεις που πρέπει να ξεκαθαρίσετε για να μην βρεθείτε υπερχρεωμένοι.
  • Κάντε ασφάλεια υγείας. Για να μην τρέχετε και δεν φτάνετε στην περίπτωση που, ο μη γένοιτο, σας συμβεί κάτι κατά την διάρκεια του ταξιδιού, φροντίστε πριν φύγετε να έχετε κάνει μια βραχυπρόθεσμη ασφάλεια υγείας για το εξωτερικό.
  • Προσοχή στα ήθη και τα έθιμα. Υπάρχουν χώρες που είναι πολύ αυστηρές αναφορικά με κάποιους κώδικες συμπεριφοράς, τον τρόπο ντυσίματος κ.α., τα οποία μάλιστα θεωρούν αρκετά προσβλητικά για τα ήθη και τα έθιμά τους. Δεν θέλετε να προκαλέσετε την οργή του λαού και να βρεθείτε σε δύσκολη θέση για κάτι που πολύ εύκολα μπορείτε να αποφύγετε αν προηγουμένως έχετε ενημερωθεί σχετικά.
  • Μάθετε να συνεννοείστε στην τοπική γλώσσα. Ακόμη κι αν η προφορά σας δεν είναι η σωστή, δεν είναι κακό να μάθετε κάποιες τυπικές εκφράσεις της τοπικής γλώσσας. Θα διευκολύνουν σίγουρα τις συναλλαγές σας με τους ντόπιους, και δεν θα σας κάνουν να νιώθετε τόσο… ξένοι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *