Το ιδιαίτερο μνημείο στη Σύρο – Newsbeast

Το ιδιαίτερο μνημείο στη Σύρο – Newsbeast


Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων όπως την αποκαλούν. Και όχι για έναν λόγο, αλλά για πολλούς περισσότερους. Άλλωστε, η Σύρος είναι το νησί που μια φορά δε σου φτάνει για να το επισκεφτείς. Έχεις τόσα να δεις και να κάνεις που πάντα επιστρέφεις.

Ακόμη κι αν έχεις πάει πολλές φορές, μπορεί να ανακαλύψεις μικρές λεπτομέρειες που σου έχουν ξεφύγει και όμως έχουν τη δική τους σημασία και αξίζουν της προσοχής σου. Για παράδειγμα, έχεις ακούσει ποτέ για την «γοργόνα που σώζει το ναύτη» στη Σύρο; Πρόκειται, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για ένα ιδιαίτερο μνημείο σε ένα χωριό του νησιού, πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.

«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη»: Ένα ιδιαίτερο ελληνικό μνημείο

«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη» είναι, λοιπόν, ένα εντυπωσιακό γλυπτό το οποίο θα βρεις κανείς στο Κίνι της Σύρου. Το μνημείο απεικονίζει την γοργόνα η οποία σώζει το ναύτη από πνιγμό. Αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αξιοθέατα όχι μόνο του χωριού Κίνι αλλά και ολόκληρης της Σύρου. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές το νησί, δεν το έχουν παρατηρήσει.

Κοιτώντας προς την παραλία βλέπει κανείς την γοργόνα να κρατά στα χέρια της τον ξαπλωμένο ναύτη στην προσπάθειά της να τον σώσει. Έτσι τουλάχιστον το αποδίδει ο δημιουργός του γλυπτού. Και δεν είναι το μοναδικό γλυπτό με γοργόνα στην Ελλάδα καθώς πολλές φορές έχει ταυτιστεί με την προστασία των ναυτικών και της θάλασσας γενικότερα. Οι εικόνες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν σουρουπώνει καθώς νομίζεις από μακριά ότι πράγματι βλέπεις μια γυναίκα να κρατά έναν άνδρα δίπλα στη θάλασσα.

Σύρος, το νησί για όλες τις εποχές του χρόνου

Η Σύρος είναι το νησί που θα σε γοητεύσει εξίσου πολύ και το χειμώνα. Είναι η αρχοντική αρχιτεκτονική, η ομορφιά των τοπίων και η Άνω Σύρος που σε καλούν να δεις με μια άλλη οπτική τα νησιά των Κυκλάδων.  Το νησί αυτό έχει μια απίστευτη ευκολία να σε δέχεται, να σ’ αγκαλιάζει και να σε κάνει δικό του, κι απλόχερα κ να σου προσφέρει φίλους, εμπειρίες, εικόνες που θα κουβαλάς για πάντα μέσα σου. Από το Γαλησσά ως το Κίνι και από τις Αγκαθωπές και τον Φοίνικα έως την Ερμούπολη, το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και διάθεση για να εξερευνήσεις όλες τις γωνιές της αρχόντισσας των Κυκλάδων.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *