Το μαγευτικό βραχώδες νησάκι με αξιοθέατο την παλίρροια

Το μαγευτικό βραχώδες νησάκι με αξιοθέατο την παλίρροια


Στις ακτές της Νορμανδίας βρίσκεται ένα νησάκι που όταν τραβιέται η θάλασσα μεταμορφώνεται σε λόφο που ενώνεται με την ακτή.

Το Μον Σεν Μισέλ στη Γαλλία φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό μοναστήρι, το πρώην αβαείο των Βενεδίκτων που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.

Στην κορυφή του βρίσκεται ένα επιχρυσωμένο άγαλμα του αρχάγγελου Μιχαήλ και κάτω από τα τείχη της μονής ξεδιπλώνεται ένα γραφικό χωριό με πέτρινα σπίτια κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.

Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO από το 1979.

Στο εσωτερικό του μοναστηριού κυριαρχούν οι κολόνες και τα μακρόστενα παράθυρα που επιτρέπουν στο φως να διαχέεται στο χώρο. Από το 1811 έως το 1863 λειτουργούσε ως φυλακή ενώ από το 2001 οι μοναχοί του το έχουν εγκαταλείψει λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης.

Όταν η θάλασσα απομακρύνεται στην παλίρροια, αφήνει πίσω της ρυάκια και κινούμενη άμμο και το εντυπωσιακό φαινόμενο προσελκύει περίπου τρία εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μον Σεν Μισέλ Γαλλία

Μον Σεν Μισέλ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα για το Παρίσι και 4 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για το Παρίσι μέσω Βιέννης. Από το Παρίσι φτάνετε στο Μον Σεν Μισέλ σε 3 ώρες με το τρένο.

Μον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ ΓαλλίαΜον Σεν Μισέλ Γαλλία

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.