Το μικροσκοπικό νησί στα νερά της Αδριατικής

Το μικροσκοπικό νησί στα νερά της Αδριατικής

Με πετρόκτιστα σοκάκια, κεραμιδωτές σκεπές και χαριτωμένες μικρές αυλές το μικροσκοπικό νησάκι στο Μαυροβούνιο εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του.

Το Σβέτι Στεφάν ή Άγιος Στέφανος ενώνεται με τη στεριά με μια λωρίδα γης και αποτελούσε ένα μικρό χωριό με κατοίκους ως επί το πλείστον ψαράδες, πριν μετατραπεί σε ένα δημοφιλή προορισμό διακοπών.

Το διαμάντι του Μαυροβουνίου όπως αποκαλείται, με το χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της χώρας προσφέρει ήσυχες και ειδυλλιακές διακοπές σε όποιον το επιλέξει.

Απέχει μόλις 5 χλμ. από την πόλη Μπούντβα και συνδέεται με την υπόλοιπη ακτή μέσω μιας λεπτής γραμμής ροζ άμμου, πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί μια μικρή γέφυρα.

Η κρυφή μεσαιωνική του ομορφιά αποκαλύπτεται στα γραφικά στενά του και τα πέτρινα σπίτια του που χρολογούνται από τον 15ο αιώνα, ενώ ο ταξιδιώτης μπορεί να κολυμπήσει στην παραλία Miločer και την παραλία της Βασίλισσας.

Αποτελούσε την… παιδική χαρά της Αδριατικής για τους πλούσιους και διάσημους τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, ενώ σήμερα φιλοξενεί ένα μικρό χωριό-resort.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Σβέτι Στεφάν / Μαυροβούνιο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού προς την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Από εκεί φτάνει κανείς στο Σβέτι Στεφάν με λεωφορείο σε 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.

ΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *