Το μυθικό μέρος όπου γεννήθηκε ο Αχιλλέας

Το μυθικό μέρος όπου γεννήθηκε ο Αχιλλέας

Στο μυθικό Πήλιο κάθε γωνιά του κρύβει και έναν θησαυρό, μία ιστορία, ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ελληνική μυθολογία. Και πως να γινόταν διαφορετικά, αφού στο Βουνό των Κενταύρων θεοί και μυθικοί ήρωες συνδέθηκαν με αυτό.

Εκεί, λοιπόν, μεταξύ άλλων μπορείτε να ανακαλύψετε και το μέρος όπου γεννήθηκε ο μυθικός Αχιλλέας. Και δεν είναι άλλη από τη σπηλιά της Θέτιδας και του Πηλέα, που βρίσκεται σε μία μικρή παραλία, ανατολικά του Πλατανιά και είναι προσβάσιμη μόνο διά θαλάσσης. Σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας και ο Ποσειδώνας είχαν ερωτευτεί την όμορφη Νηρηίδα Θέτιδα και ο καθένας τη διεκδικούσε για τον εαυτό του. Όταν όμως, η Θέμις προέβλεψε πως αν η Θέτις παντρευόταν έναν θεό θα γεννούσε γιο που θα έπαιρνε την εξουσία από το Δία, οι θεοί αποφάσισαν να την παντρέψουν με τον θνητό βασιλιά Πηλέα από την αρχαία Ιωλκό.

Εκείνη δεν μπορούσε να αποδεχτεί ότι θα παντρευόταν έναν κοινό θνητό κι έκανε ότι μπορούσε για να τον αποφύγει, παίρνοντας διάφορες μορφές. Σε μία από τις προσπάθειές της να ξεφύγει από τον Πηλέα, παγιδεύτηκε από τον ίδιο στο πανέμορφο αυτό σπήλαιο. Εκεί έγινε δική του κι εκεί γεννήθηκε ο Αχιλλέας.

Η σπηλιά είναι μαγευτική και όσοι την επισκέπτονται μένουν εντυπωσιασμένοι. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αποτελεί πόλο έλξης. Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται ακόμη ένα θαλάσσιο σπήλαιο, πιο βαθύ γεμάτο νυχτερίδες και αγριοπερίστερα, ενώ συχνά υπάρχει και φώκια μέσα.

4836731 1

4836724 1

4836722 1

4836721 1

4836700 1

4836730 1

4836726 1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *