Το ψηλότερο κτίριο της Δυτικής Ευρώπης βρίσκεται σε μια μικρή πόλη

Το ψηλότερο κτίριο της Δυτικής Ευρώπης βρίσκεται σε μια μικρή πόλη

Μέχρι στιγμής τα πρωτεία για το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης κρατάει το The Shard, σε σχέδια του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ψηλά κτήρια στο κέντρο του Λονδίνου, που ξεχωρίζει στον ουρανό της αγγλικής πρωτεύουσας, που μετρά 310 μέτρα ύψος.

Αυτό το ρεκόρ, ωστόσο, έρχεται να σπάσει ένα νέο κτίριο που θα δημιουργηθεί σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2023.

Έτσι, το ο νέος αυτός πύργος, σχεδιασμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο Dorte Mandrup, ανεβάζει το ρεκόρ κατά 10 μέτρα περίπου, καθώς θα μετρά 320 μέτρα ύψος. Το project θα δημιουργηθεί με σκοπό να φιλοξενήσει τα γραφεία του brand Bestseller, μιας εταιρείας μόδας που εδώ και 30 χρόνια έχει ως έδρα της την μικρή πόλη Brand, στο δυτικό τμήμα της Δανίας.

bestseller3 1

Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μικρό χωριό γύρω από τον πανήψυλο ουρανοξύστη της, το οποίο μάλιστα θα έχει πράσινη φιλοσοφία, καθώς οι πράσινες στέγες των κτηρίων του θα είναι φυτεμένες.

Η νέα αυτή πόλη θα αποτελείται από μια σειρά εμπορικών καταστημάτων, ένα ξενοδοχείο, εκπαιδευτικά ιδρύματα, περιπάτους στη φύση και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις.

bestseller 1

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *