Ξεσπάθωσε η Τζόαν Κόλινς κατά της κυβέρνησης Τζόνσον: Καταλογίζει ρατσισμό κατά των άνω των 70 την περίοδο του κορονοϊού

Η Τζόαν Κόλινς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τη μεταχείριση που έχουν οι πολίτες άνω των 70 χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η 86χρονη ηθοποιός κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας της σε άρθρο στο περιοδικό «The Spectator», στο οποίο επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή εντάσσουν στην ίδια ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, λόγω του ό,τι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές από τον νέο κορονοϊό.

Η Τζόαν Κόλινς στηλιτεύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποιεί μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσει την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και ο όρος «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια δεν έχουν θέματα «υγείας».

Αλλά το πιο επιζήμιο ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό (και στους υποψήφιους εργοδότες) ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ’ όλους» γράφει η ηθοποιός σε ένα απόσπασμα από το άρθρο της στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού.

Η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο φίλος της, Κρίστοφερ Μπίγκινς προσεγγίστηκε από «συμμορίες του κορονοϊού» που του φώναζαν ότι στην ηλικία του έπρεπε να μένει στο σπίτι του.

Η Τζόαν Κόλινς υποστήριξε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθορίζονται από την ηλικία τους και ότι είναι κάτι που αρνείται να κάνει τώρα.

«Παντρεύτηκα έναν άνδρα τρεις δεκαετίες νεότερο και στο τελευταίο μου τσεκ-απ ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν “εκπληκτικά υγιής”» ανέφερε η ηθοποιός. «Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *